בנק לאומי הפיץ הערב מכרז למכירת פעילות קופות הגמל שלו, וכמו כן למכירת חברת ניהול קרנות הנאמנות פסגות. המתמודדים על הרכישה התבקשו להעביר את הצעות המחיר עד מחר בשמונה בערב. הפנייה נעשתה לרוכשים פוטנציאליים בארץ ובחו"ל.
קופות הגמל של בנק לאומי מנהלות נכסים בהיקף כולל של 34 מיליארד שקל, מתוך 231 מיליון שקל המנוהלים בסך הכל בענף כולו. הקופה הגדולה ביותר היא עצמה, בה מנוהלים נכסים בהיקף של 12 מיליארד שקל.
נזכיר כי בנק לאומי היה הראשון מבין הבנקים שמכר את חברת ניהול קרנות הנאמנות שלו, פיא, לחברת הביטוח הראל. כעת נותר לו למכור את פסגות, המנהלת נכסים בהיקף של כ-20 מיליארד שקל, והמועמדת העיקרית לרכישה היא חברת הביטוח מגדל. הבנק מציע למכירה גם את פעילות ניהול התיקים, המנוהלת במסגרת חברת פסגות-אופק. הפעילות כוללת ניהול תיקים בהיקף של כ-5.5 מיליארד שקל.
במסגרת יישום רפורמת בכר בשוק ההון, הבנקים שמכרו עד כה את פעילות הקופות הם בנק המזרחי ובנק דיסקונט. קופות הגמל של המזרחי, המנהלות נכסים בהיקף של 10 מיליארד שקל, נמכרו לאקסלנס-הפניקס. תג המחיר שנקבע בעסקה זו עמד על 41 מיליון שקל לכל מיליארד שקל נכסים מנוהלים.
בעסקת דיסקונט, שיקפה מכירת פעילות קופות הגמל לכלל ביטוח אף היא מחיר של 41 מיליון שקל לכל מיליארד שקל נכסים.
בתוך כך, היום הגישו המועמדים לרכישת חברת ניהול קרנות הנאמנות של המזרחי - עמדה - את הצעות המחיר שלהם. בבנק כעת מגבשים את ההחלטה ובקרוב יוחלט למי מבין חברות הביטוח תימכר החברה ובאיזה סכום.