פירצה נוספת בחומה הסינית.
חברת הטלפון הענקית AT&T מארה"ב תהיה החברה הזרה הראשונה שתספק שירותי טלפון במדינה הענקית שהייתה סגורה עד לא-מזמן בפני התחרות העולמית.
לפי הסכם עם חברת Shanghai Telecom - חברה-בת של המונופול הממשלתי הסיני - תוקם חברה חדשה (Shanhai Symphony Telecommunications) שתספק טלפוניה ארוכת-טווח, כלומר לא ברמה של שיחות מקומיות, באזור שאנחאי.
אזור זה (Pudong) הפך בשנים האחרונות למרכז של פעילות עסקית - מקומית וזרה - אשר עיקרה מיועד לייצוא.
הדיונים על ההסכם נמשכו כמעט שבע שנים. בסיומם, יש לחברה האמריקנית עמדה טובה לתחרות מול חברות מקומיות וזרות אשר ינסו להתמודד בשוק צומח-במהירות זה.
חברת AT&T מתכננת לספק באזור שירותי העברת מידע, שיאופיינו במהירות רבה (ובוודאי בהשוואה לרשת המיושנת שקיימת כיום בסין); החברה מקווה כי תוכל להשתמש בהסכם זה כדגם להסכמים בדבר חדירה שלה לאזורים נוספים אשר ממשלת סין תפתח בפני גורמי תחרות בינלאומיים.