מדובר בתוכנה שאמורה לסייע למשתמשי אאוטלוק 2002 ו-2003 לארגן את הודעות הדואר האלקטרוני שלהם ביתר יעילות, והיא מבוססת על הקונספט החם ביותר כיום באינטרנט - רשתות חברתיות.
SNARF (ראשי תיבות של Social Network and Relationship Finder) תמיין עבורכם את ההודעות שטרם נקראו על פי חשיבות השולח.
זה אינו רעיון חדש. במעבדות HP למשל, נעזרו כבר לפני מספר שנים בשיטת סינון דומה: החוקרים בחנו את תדירות שליחת הדואר בין עובדים בארגון, גם כאשר מדובר באנשים ממחלקות שונות, שלכאורה אינן קשורות זו לזו, וכך הרכיבו קבוצות עבודה יעילות יותר.
רכיב מובנה באאוטלוק
בשלב זה מדובר בגירסת פיתוח, שאמורה לסייע בייעול תהליך המיון הראשוני של הדואר שמגיע אליכם לתיבה. לדוגמה: הודעה מבן משפחה שעימו אתם מתכתבים על בסיס קבוע עשויה להיות חשובה יותר מזו ששולח חבר לעבודה, ולמרות זאת, אאוטלוק יציג אותן בצורה זהה ונטולת סדר בהקשר החברתי.
Snarf, שאמורה להשתלב בעתיד כרכיב מובנה בתוכנת אאוטלוק, מהווה מעין שדרוג למנגנון הכללים והתצוגה של תוכנת האם הוותיקה, שבלשון המעטה, אינה מקלה על משתמשים מתחילים למצוא את הידיים והרגליים בין שלל הודעות הדואר שנוחתות בתיבתם.
"הדבר היפה במחשבים הוא, שהם בעצם מכונות חישוב. הם אוהבים לספור דברים. מערכות יחסים חברתיות הן דבר שניתן לספירה", אמר מארק סמית', מחטיבת המחקר של מיקרוסופט ואחד ממפתחי SNARF, בראיון לאתר Cnet.
שולחים מוכרים מוצבים בראש
בפועל, התוכנה מקטלגת את ההודעות הקיימות בתיבה, ומנתחת את תוכנן. בסיום התהליך יכול המשתמש למיין ולהציג אותן בצורה שמתאימה לו. למשל, על פי מספר ההודעות שנשלחו לאיש הקשר המסוים בחודש האחרון, או על פי שם הנמען (אתם, רשימת תפוצה, קבוצה וכדומה). בשלב הבא ניתן לסדרן על פי אלף בית או תאריך.
הממשק תוכנן כך שהוא מאפשר לקבל מושג על ההודעות שטרם נקראו ומסודרות על פי חשיבותן גם בהצצה מהירה. הוא בנוי מחלון יחיד המחולק למספר מדורים, בהם מופיעות הודעות שלא נקראו, כאשר בכל חלונית מוצגת רשימת שולחים. לחיצה על שם השולח תפתח את ההודעה באאוטלוק או בחלונית אחרת, בה ניתן לצפות בהודעות קשורות או בהתכתבות כולה.
SNARF מזהה לבדה אילו שולחים מוכרים לכם, ובאופן אוטומטי – מציבה את הודעותיהם בראש הרשימה. היא מאפשרת גם להוסיף חלוניות חדשות ולשלוט על אופן התצוגה באלו הקיימות כברירת מחדל.
צפויים שדרוגים
למרות שהתוכנה אידיאלית עבור משתמשים ביתיים מתחילים, בשלב זה, ככל הנראה מאחר ומדובר בגירסת פיתוח, היא מיועדת בעיקר למשתמשים מתקדמים, שמעוניינים להתנסות ביכולותיה.
בכל מקרה, במיקרוסופט מבטיחים, שתהליך הפיתוח נמצא בשיאו, ובכוונתם להוסיף לתוכנה תמיכה במערכות הפעלה סלולריות, בכדי לאפשר מיון בדרכים. וכן, לאפשר למשתמשים לקבוע לבד מי מאנשי הקשר נמצא בדרגת חשיבות גבוהה, למרות שהוא אינו נמנה על האנשים עימם אתם מרבים להתכתב.