אז למה כדאי לעבוד בחברה גדולה? בדיקה שערכה חברת ועדים, המרכזת את המידע על הפעילות הכלכלית של ועדי העובדים בישראל, ועד העובדים בחברות כאלו משיג את הכרטיסים בהנחה של עד 50% ממפיקי המופעים, והמעסיק מסבסד לילדי העובדים את הכרטיסים עד 50% ממחיר הכרטיסים המוזלים. כך יוצא שבפועל יכולים עובדים לרכוש כרטיס לאירועים הכי מבוקשים, בהנחה של עד 75-80% ממחיר הכרטיס בקופות.
אלוש מוסיף, כי המאבק על מחירי הכרטיסים הוא כלום לעומת המאבק על המקומות הטובים. ככול שוועד העובדים מייצג יותר עובדים או שהמעסיק שלו מסבסד את הכרטיסים בסכום גבוה יותר, הוא יקבל ראשון את המקומות הטובים.
לדברי יעקב אלוש, מנכ"ל ועדים, הסיבה לנדיבות ולהנחות שמעניקים המפיקים לוועדים, נובעת מרשת הביטחון שמעניקים הוועדים להפקות הגרנדיוזיות כדוגמת ה"פסטיגל" ו"שיר נולד".
אז מי המאושרים שיוכלו לרכוש כרטיסים מוזלים ל"פסטיגל" ו"לשיר נולד" (שמחיר המחירון הוא 159 שקל):
הכרטיסים הזולים ביותר למופעים הנ"ל, מוצעים לעובדי מחלבות שטראוס: 20 שקל לכרטיס. עובדי זוגלובק יוכלו לרכוש אותם במחיר של 39 שקל, עובדי בזק ב-40 שקל, עובדי רשות השידור ב-40-60 שקל. אם אתם עובדי התעשייה האווירית תוכלו לרכוש כרטיסים למופעי חנוכה ב-45 שקל. עובדי בי"ח מאיר והעמק ירכשו ב-48 שקל, לעובדי עיריית תל אביב ב-49 שקל, ברשות הדואר משלמים 50 שקל, ובשירותי בריאות כללית 50-60 שקל.
גם עובדי קק"ל יכולים לרכוש כרטיסים לפסטיגל או לשיר נולד בהנחה (60 שקל). אותו מחיר ישלמו עובדי הקריה למחקר גרעיני. עובדי בנק דיסקונט שילמו קצת יותר (65 שקל), וכך גם עובדי חברת חשמל. עובדי עיריית באר שבע ישלמו 69 שקל, עובדי ויצו: 60-85 שקל, דלתא טקסטיל: 70 שקל, עובדי הטכניון בחיפה 79 שקל ועובדי אל אופ: 79 שקל. גם עובדי הבנק הבינלאומי יוכלו לרכוש כרטיסים מוזלים (85 שקל) וכך גם עובדי תדיראן מערכות שישלמו 100 שקלים.