ליברמן: תנו לי את המשטרה לידיים

ב"ישראל ביתנו" מתבשמים מהסקרים האחרונים המנבאים כמעט הכפלה בכוח המפלגה. רוב המנדטים מגיעים ממגזר העולים. ליו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן, יש כבר תוכניות: "המשטרה מתקשה להתמודד עם נושא הפשיעה. אם הייתי השר לביטחון פנים, ללא ספק הייתי עושה דברים אחרת"

אפרת וייס עודכן: 30.12.05, 00:26

הסקרים האחרונים טופחים על פניהם של מי שכבר הספידו את ההצבעה ה"שבטית" של העולים ממדינות חבר העמים. סקר "שווקים פנורמה" שנערך עבור התוכנית "הכל דיבורית" ברשת ב' של "קול ישראל" מעניק לישראל ביתנו של אביגדור ליברמן 7 מנדטים (לעומת 4 בכנסת היוצאת) - 5 מהם מגיעים ממגזר העולים. ליברמן עצמו לא מופתע ובשיחה עם ynet מגלה שהאתגר הבא שלו הוא דווקא מיגור הפשיעה, "טיל לאו בנתניה מסוכן לא פחות מקסאמים".  

 

לדברי ליברמן, "המשטרה מתקשה להתמודד עם נושא הפשיעה, האלימות בכלל ואלימות בקרב הנוער. לו הייתה לי הזדמנות, הייתי לוקח את האתגר. כולנו מכירים את המצב. זה לא רק בנושא הפשיעה. כל הביטחון האישי של אזרחי ישראל הידרדר. אם אני הייתי השר לביטחון פנים, ללא ספק הייתי עושה דברים אחרת".

 

ליברמן לא מופתע מההצלחה בקרב העולים ממדינות חבר העמים. "אנחנו עושים עבודה קשה במשך ארבע שנים האחרונות וגם עשינו בממשלה הקודמת. אנחנו דואגים לכל נושא העלייה והקליטה. זה המרכז של הרעיון הציוני. ציבור העולים הוא ציבור מאמין ובגלל שעשינו הרבה בקרב אותה אוכלוסייה, הציבור גם נאמן לנו".

 

אבל הוא מצפה לגרוף קולות גם מקרב הישראלים הוותיקים ומזכיר, "לא טיפלנו רק באוכלוסיה הרוסית, פעלנו במספר רב של תחומים נוספים בקרב החברה הישראלית. פעלנו בנושא התשתיות ותאונות הדרכים".

 

לגבי תפישתו המדינית של ליברמן, אין הפתעות. "ברגע ששרון ויתר על גוש קטיף, הוא יוותר גם בירושלים ובנקודות נוספות מאוד כואבות. כל התפיסה שלו בנויה על ויתורים והיא לא מביאה תועלת, לא מדינית ולא ביטחונית. ההתנתקות הביאה להתחזקות החמאס".

 

לדברי ליברמן, "אריק שרון הופך אותנו למדינה דו-לאומית. ירי קטיושות בצפון, ירי קסאמים על אשקלון והמגמה הזאת הולכת ומתרחבת בגלל חוסר תגובה שלנו, ובגלל סיבה נוספת. ב-25 בינואר יהיו תוצאות בבחירות של הרשות הפלסטינית ומי שינצח או יפסיד יתחשבן עם הצד השני על גבנו ולכן מבחינה ביטחונית, אנו צפויים לרגעים לא פשוטים".

 

לשאלה למה לא להתאחד עם "האיחוד הלאומי", מה שאולי יביא יותר מנדטים לגוש הימין, אומר ליברמן: "ניסינו ללכת ביחד, הצגנו פיתרון שבסיסו חילופי שטחים ואוכלוסיה, אבל לצערי, האיחוד הלאומי לא קיבלו את ההצעה שלנו, ואני מאמין שכל אדם חייב להילחם על הדרך שלו".

 

ואז חוזר ליברמן למשנת חילופי השטחים, שבה הוא דוגל מזה זמן רב: "אחת הטעויות של אריק שרון זה שהוא מקים מדינה פלסטינית נקייה מאף יהודי והופך אותנו למדינה דו-לאומית, עם 23 אחוז מיעוטים. אנו צריכים להפוך למדינה כמה שיותר הומוגנית. לא צריך להחזיק באום אל פאחם ובכפר קסאם. אפשר להחליף אוכלוסיה ולהחליף שטחים. אני לא חושב כמו האיחוד הלאומי שלא נותנים אף שעל, חשוב מאוד להיות כמה שיותר מגובשים בתוכנו".

 
פורסם לראשונה 29.12.05, 23:43