רוצח ראש הממשלה, יגאל עמיר, הגיש היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב עתירה בה הוא מבקש לקיים הזרעה מלאכותית בבת זוגו לריסה טרימבובלר.
בבקשה שהגישו בשמו עורכי הדין ארי שמאי ואורון שוורץ, הם טוענים כי למרות שאינם מזדהים בכל דרך עם מעשיו של עמיר, הם "אמונים על הגנה על זכויות האדם" וטוענים כי הניסיון למנוע מעמיר להביא צאצאים לעולם פוגע בזכות אדם יסודית.
בעתירה טוענים עורכי הדין כי "דווקא השאלה התרבותית, שאלת פניה הרצויות של החברה בישראל, המתיימרת לאחוז בתרבות גבוהה, הומניסטית, המקדשת זכויות אדם", עומדת במרכזה של העתירה. לדבריהם, "דומה כי עתירה זו הינה מבחן מכריע לדמות פניה ולתרבותה זו של החברה בישראל – שכן חברה נבחנת במבחנה היסודי דווקא ביחסה לחלש ובייחוד ביחסה לנקלה ולבזוי בעיניה".
עורכי הדין הוסיפו כי "הנחת המוצא של העתירה היא כי מעשהו של עמיר הוא מעשה קשה, אנטי חברתי ככל עבירת רצח בכוונה תחילה", וכי במקרה זה מדובר בעבירה נגד כל אזרח בישראל. "אך עם זאת חברה דמוקרטית מחוייבת במידת יושר אינטלקטואלי ואומץ בשעה שהיא מחוייבת להימנע מהפעלת אמצעים אנטי דמוקרטיים ביסודם, גם נגד זה שיצא בצעד האנטי דמוקרטי האולטימטיבי נגדה".
כמו כן, לדבריהם, עמיר מבקש הזרעה ובכך שולל את הטענה כאילו שיקולי ביטחון היוו את השיקול המרכזי שמנעו ממנו בעבר את מימושה של הזכות לחיי אישות. "וכך, כאשר מדובר בהזרעה, נמוג השיקול הביטחוני ולכן יש להעניק לו את הזכות להביא צאצאים לעולם".
עורכי הדין הוסיפו כי "יש להותיר מחוץ לכותלי בית המשפט את האמוציות ואת הפשטנות העיתונאית" לטענתם, ו"את הפוליטיקה האינטרסנטית", ולהיוותר בתחומו של הדיון המשפטי, הענייני, המיושב והמתורבת.
כמו כן הם מציינים כי בעתירה קיים מימד של דחיפות שכן מטיבם של טיפולים מהסוג הזה הם הולכים ונעשים מורכבים וקשים למימוש עם ההתקדמות בגילה של טרימבובלר.