קמפיין למען הטרור: חברת אופנה מדנמרק החלה לייצר חולצות "בהשראת ארגוני מורדים", שהרווחים ממכירתן יועברו, בין השאר, לארגוני הטרור החזית לשחרור פלסטין וכוחות המהפכה המזויינים של קולומביה. כך פורסם היום (א') ב-BBC.
החולצות, עליהן מודפסים סמלי הארגונים האמורים, יימכרו על ידי חברת "לוחמים ואוהבים", כאשר מרווחי כל חולצה שתימכר יועבר סך של 5 אירו לטובת ארגוני הטרור. באתר האינטרנט של החברה מוזהרים הקונים כי הם "עלולים להיחשף לבעיות משפטיות - זאת בשל החוקים נגד הטרור שנחקקו בארצות הברית ובאיחוד האירופי, לפיהן נאסרת כל תמיכה בארגונים הנחשבים טרוריסטים".
מעצבי החולצות של החברה אומרים שלילה חאלד, מי שנחשבת לפלסטינית הראשונה שהשתתפה בפעילות טרור, היתה מבין מעוררי ההשראה שלהם.
ממשלת קולומביה כבר מחתה בפני הרשויות הדניות בנוגע למכירת החולצות. "מימון ארגוני טרור הוא בלתי מתקבל על הדעת ומנוגד לכל הנורמות הבינלאומיות", אמרה שרת החוץ הקולומביאנית קרולינה ברקו בראיון לתחנת רדיו מקומית. "כבר אתמול פנה שגרירנו בדנמרק לממשלה המקומית, מסר את מחאותנו בנושא וביקש הסברים".
"לגמרי לא חוששים ממשפט"
גם לפי החוק בדנמרק, כפי שאושר בשנת 2002, כל מי שיורשע במימון ארגוני טרור באופן ישיר או עקיף, עלול להיענש בעשר שנות מאסר. אלא שדובר החברה, בובי שולץ, אמר כי הוא כלל אינו מודאג מכך.
"אנו לגמרי לא חוששים מלהיגרר למאבקים משפטיים. אלה הם הלקוחות שלנו שיחליטו האם לקנות את החולצות שתומכות בארגונים הללו", אמר שולץ. "יש לנו את הזכות להילחם למען משהו, למען צדק או הזכות לחינוך, וזה מה שהארגונים הללו נאבקים עבורו".