לאחר הפוגה קצרה יחסית נחתה אמש (יום ג') רקטת קסאם בתוך שדרות. תושב האזור נפגע באורח קל וטופל במקום על ידי מד"א. הרקטה נחתה באחד הרחובות בעיר ופגעה בכלי רכב שחנה במקום.
התושבים דיווחו כי הרקטה גרמה לפיצוץ עז ולבהלה גדולה בעיר. "שמענו את קול הפיצוץ ואת מערכת ההתרעה 'שחר אדום' במשך כמה דקות. נשמעו גם קולות מתוך הרמקולים של 'שחר אדום', מה שגרם לבהלה נוספת", סיפרו התושבים.
מוקדם יותר נחתו שתי רקטות קסאם סמוך לשדרות ורקטה נוספת נחתה באזור זיקים. רקטה אחרת נחתה, ככל הנראה, בים באזור זיקים.
ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר כי לפי הדיווחים שבידיו נחתו שש רקטות קסאם באזור. ארבע מהן, לדבריו, נחתו בפאתי העיר. "כמו תמיד, אף אחד לא מתקשר ויש התעלמות מוחלטת. למעט בנימין נתניהו שהתקשר להתעניין בשלומנו, אף גורם במערכת הביטחון או ממשרד ראש הממשלה לא התקשר אלינו".
"אני מניח שלא צריך להפריע לאולמרט עם עניין זניח כמו קסאמים על שדרות, הוא הרי עסוק בהרכבת הרשימה שלו
ובהתמודדות לראשות הממשלה וכנראה שזה לא מתאים עכשיו להטריד אותו בחיי התושבים העלובים בשדרות", הוסיף מויאל. "פעם האשימו את ערפאת, אחר כך את אבו מאזן ועכשיו החמאס. אין הרי שום הגיון בירי הזה. בכל עת ירו קסאמים לעבר העיר. מה שמשותף לכל זה שאף אחד מההנהגה לא מתעניין בנו".
אבל לא רק שדרות נפגעה מן הירי. מקורות פלסטינים דיווחו כי זרם החשמל לחלקים גדולים בצפון רצועת עזה נותק, לאחר ששתי רקטות ששוגרו לעבר ישראל נחתו בשטח פלסטיני ופגעו בעמודי חשמל מרכזיים.
בסך-הכל זיהו אמש בצה"ל לפחות עשרה ניסיונות של שיגור רקטות מהרצועה לשטח ישראל - שש מהן נפלו בתוך הרצועה, אחת ככל הנראה בים והיתר בתוך הארץ. גורמים בצה"ל ציינו כי מאחורי השיגור עומד ארגון הג'יהאד האיסלאמי, ואפשר שמדובר בתגובה לתקרית בג'נין, בה חוסל בכיר בארגון.