מדריך: בונים מחשב מדיה לסלון

המחשב הישן כבר לא סוחב ומערכת ההפעלה מקרטעת. מה עושים? קונים חדש. אבל מה עושים עם הישן? זורקים? נותנים לדודה? מה פתאום - הופכים אותו ל-Media Center - מחשב סלוני. הנה ארבע שיטות אפשריות לעשות זאת - על פי התקציב

שי פלג פורסם: 03.02.06, 14:24

המחשב הישן כבר לא "סוחב" בגלל כל המשחקים, קובצי הווידאו והתוכנות? מערכת ההפעלה מקרטעת? אפשר לקנות מחשב חדש, אבל מה עושים עם הישן? במקום לזרוק או לאחסן בבוידעם, אפשר להפוך אותו ל-Media Center, מחשב המחובר למערכת הסטריאו הסלונית, לטלוויזיה הגדולה שבחדר המגורים ואצל המהדרין, גם לאינטרנט האלחוטי. כל זאת, אם מדובר במחשב עם מעבד פנטיום שלוש לפחות.

 

מה אפשר לעשות עם מחשב מדיה?

 

נכון שכל נגן DVD פשוט יודע לקרוא קבצי MP3 ו-WAV, אך רוב הנגנים לא תומכים בניגון קובצי אודיו בפורמט APE או FLAC. למחשב הסלוני אין צורך בצג - הוא יחובר ישירות לטלוויזיה הגדולה שבסלון בעזרת כרטיס מסך עם יציאת TV-Out, וכך ניתן יהיה לראות תכני וידאו שמאוחסנים עליו בלי לטרוח הרבה בהמרות או צריבות, תוך תמיכה בפורמטים כמו OGM, DivX, Xvid ואחרים.

 

נוסף על כך, תוכלו לצפות באלבומי תמונות ישירות בסלון, או לחבר את המחשב לרשת וליהנות מגלישה באינטרנט ובדיקת דואר אלקטרוני מהספה.

 

אז מה בעצם צריך כדי לבנות מחשב מדיה סלוני? ובכן, זה תלוי: ניתן לבצע התקנות שונות, להשקיע כסף בציוד נלווה או פשוט להשקיע את המינימום במחשב הישן. אנו נאפיין את המשתמשים השונים לפי ארבע קטגוריות שונות.

 

המשתמש המינימליסטי

 

משתמש זה רוצה להשקיע את המינימום האפשרי במחשב הישן. הסיבות לכך ברורות: הוא כרגע קנה מחשב חדש ונוצץ, ולא מעוניין להוציא עוד כסף. זהו משתמש שרק רוצה מחשב שישמיע מוזיקה במערכת הסלונית ויציג תמונות וסרטים בטלוויזיה.

 

מה צריך לעשות?

 

כל מה שדרוש הוא זמן ומעט רכיבים חדשים, כמו מקלדת ועכבר, בהנחה שאלה עברו למחשב החדש. כדי להשמיש את המחשב יש לבצע את הפעולות הבאות:

 

המשתמש החכם

 

משתמש שמרגיש שאם יש מחשב בסלון, אין סיבה לא לחבר אותו לרשת, וכך ליהנות מגישה לאינטרנט גם מהסלון ולהעביר ביתר נוחות קבצים בין המחשבים שבבית. המשתמש החכם יודע שנוחות היא שם המשחק, ולכן הוא זקוק לתקשורת אלחוטית על מנת להקים רשת ביתית, שתאפשר להאזין למוזיקה מהמחשב החדש, להעביר סרטים למחשב הסלוני או לבדוק דואר מהכורסה הנוחה בסלון.

 

מה צריך לעשות?

 

 

המשתמש המתוחכם

 

כל המוסיף ניידות ומחסיר חוטים וכבלים - הרי זה משובח. המשתמש המתוחכם יקפיד מאוד על איכות הצליל ויחפש שליטה אופטימלית על המערכת דרך ממשק יחיד, ולכן זקוק לכמה שפחות ציוד היקפי חוטי.

 

מה צריך לעשות?


 

 

המשתמש המקצועי

 

מה שנעלם מעיניו של המשתמש המתוחכם, יצרום לאוזניו של המשתמש המקצועי, שזקוק לטוב ביותר. הוא אמנם תקוע עם מחשב ישן, אבל למה צריך לסבול? המשתמש שלפנינו לא יחביא את המחשב המכוער והישן, אלא יחליף מארז וגם ידאג לאמצעי הקלטה ישירות מהממיר בסלון (DVR).

 

מה צריך לעשות?

 

שי פלג הוא מנהל פורום מוזיקה דיגיטלית ב-ynet. אפשר לשאול שאלות נוספות בפורום.