המשקיע המיליארדר וורן באפט בן ה-75 פורש ממועצת המנהלים של קוקה-קולה, אחרי 17 שנים, כדי להקדיש יותר זמן לניהול ברקשייר האת'אווי, החברה שנמצאת בבעלותו. על כך נמסר אתמול (ג') מהחברה.
בהודעה שפרסם באפט נאמר כי ההחלטה לעזוב את מועצת המנהלים של קוקה-קולה היתה קשה, אך הנהלת החברה נמצאת במסלול "להגשים את הפוטנציאל של המותג הגדול ביותר בעולם". באפט מתכנן להמשיך ולהחזיק ב-200 מיליון מניות החברה (8.4%) שנמצאות בבעלותו.
לאחרונה ויתר באפט גם על המושב שלו במועצת המנהלים של ג'ילט, לאחר שזו נרכשה על ידי פרוקטר אנד גמבל, אך אמר כי הוא מתכוון להגדיל את אחזקותיה של ברקשייר בחברה. באפט ממשיך לשבת במועצת המנהלים של העיתון "וושינגטון פוסט".
עסקיו של באפט כוללים בין השאר גם יצרניות של גלידה, צבעים והלבשה תחתונה. בזמן האחרון נפגעה חטיבת ביטוחי המשנה של ברקשייר, ג'נרל רה, מחקירת הרשויות בארה"ב, ושלושה מנהלים לשעבר בה הורשעו החודש במעורבות בתוכנית לניפוח תוצאותיה העסקיות של המבטחת הגדולה בעולם, AIG.
מאז אמצע ינואר רכשה ברקשייר את מפיצת ההודעות לעיתונות "ביזנס וייר" ואת "אפלייד אנדר-רייטרס", המתמחה בפיצויי עובדים. החברה מצפה להשלמת רכישת חברת החשמל פסיפיקורפ מסקוטיש פאואר, תמורת 5.1 מיליארד דולר במזומן.