3 חברות הדלק הגדולות - פז, דלק וסונול - העלו בימים האחרונים את מחירי הסולר לתחבורה בתחנות הדלק. כך עולה מבדיקת ynet. מחירי הסולר בתחנות הדלק אינם נמצאים תחת פיקוח והם נקבעים בחברות הדלק. כל חברה קובעת תקרת מחיר לכל לקוחותיה ומעניקה הנחות של שקל עד 2 שקלים מהמחיר המקסימלי בתחנות הדלק, המשתנה לפי מיקום התחנה.
מחירי הסולר בתחנות הדלק של פז במרכז הארץ עלו ב-9 אגורות. המחיר המקסימלי של פז, לפני הנחה, עלה מ-6.18 שקלים לליטר ל-6.27 שקלים.
מבדיקת ynet עולה שמחירי הסולר בתחנות סונול עלו ב-10 אגורות. ואולם, מסונול נמסר כי החברה העלתה את המחיר המקסימלי, לפני הנחה, ב-8 אגורות בלבד, מ-6.22 שקלים לליטר ל-6.3 שקלים לליטר.
מחירי הדלק של דלק עלו ב-12 אגורות. המחיר המקסימלי של דלק, לפני הנחה, עלה מ-6.18 שקלים לליטר ל-6.3 שקלים לליטר.
חברת דור-אלון לא העלתה את מחירי הסולר. המחיר המקסימלי בתחנות דור-אלון נשאר 6.2 שקלים לליטר.
ההתייקרות בגלל מחסור שנוצר במלאים
גורם המעורה בנעשה בחברות הדלק הסביר ל-ynet את הסיבה להתייקרות: "מחירי הסולר בתחנות הדלק נקבעים לפי המחירים הסיטונאיים שחברות הדלק רוכשות בו את הסולר מבתי הזיקוק. המחיר הסיטונאי נמצא בפיקוח של משרד התשתיות, וההערכה במשק האנרגיה היא שהמחיר הסיטונאי יעלה בסוף החודש. כל התעשיינים יודעים על ההתייקרות הצפויה, ולכן יש בימים אלה התנפלות של הלקוחות הגדולים של חברות הדלק - מפעלים וחברות רכב- וחברות הדלק נתקלות במחסור במלאים".
מחירי הסולר: לפי המחיר באיטליה
חברות הדלק קובעות את מחיר הסולר בתחנות לפי המחיר הסיטונאי שבו הן רוכשות את הסולר מבתי הזיקוק לנפט ("שער בז"ן). המחיר הסיטונאי נמצא בפיקוח משרד התשתיות. משרד התשתיות קובע את מחיר הדלק לפי מחירי הדלק בשוק החופשי באיטליה ובדרום צרפת ב-5 ימי העבודה האחרונים לקראת סוף החודש. מחירי הדלק באירופה מושפעים ממחירי הנפט העולמי.מחירי הנפט בעולם זינקו עלו החודש ולכן צפויה התייקרות.
המידע הראשוני הגיע באמצעות האימייל האדום