אבוקסיס, לאחר ה-0:3 בגביע: "נרגעתי, אחרי יומיים בלי שינה"

קשר הפועל ת"א חגג את ההעפלה לחצי גמר הגביע, אחרי ה-0:3 על הכח ר"ג שהשכיח את ההפסד של האדומים לכפ"ס בליגה. מלמיליאן: "עשינו טעויות של שחקנים מתחילים"

רותם גרוסמן פורסם: 21.03.06, 18:04

בהפועל תל אביב חגגו בסיום הניצחון 0:3 על הכח עמידר ר"ג באיצטדיון וינטר את ההעפלה לחצי גמר גביע המדינה. האדומים יודעים שעכשיו הקבוצה רחוקה שני נצחונות בלבד מזכיה בגביע המדינה ובתואר גדול ראשון אחרי שש שנים בלי אליפות ובלי גביע.

 

"יכולנו להרגיש את השפעת ההפסד לכפר סבא בשבת, אבל מה שחשוב זה שהבחורים היו מרוכזים והבקיעו שלושה שערים", אמר בסיום דרור קשטן. מאמן האדומים הוסיף: "עכשיו עלינו לחצי הגמר ואני מאמין שדרך המשחק הזה נחזור לשחק את הכדורגל הטוב שאנחנו יודעים".

 

צפו בתגובות אחרי נצחון האדומים (צילום: אלי אלגרט. וידאו: ערן קמינסקי)

יוסי אבוקסיס: "עד כמה דקות לפני תחילת המשחק חשבתי רק על המשחק מול הפועל כפר סבא. ביומיים וחצי האחרונים בקושי ישנתי. אחרי שבית"ר ניצחו את מכבי חיפה זה רק הגביר את התחושה הרעה ורק עכשיו קצת נרגעתי. אולי לא הצגנו כדורגל גדול, אבל נלחמנו וכולם נתנו את הכל".

 

הקשר התייחס להמשך הדרך של האדומים: "בליגה, בניגוד לגביע, אפשר לתקן ואני מקווה שבאמת נתחיל לתקן ביום ראשון נגד בית"ר ירושלים. זה הולך להיות משחק קשה ואני מקווה שנחזור לשחק כמו שאנחנו יודעים גם בליגה".

 

מהעבר השני, הרבה מאוד אכזבה בהכח ר"ג, שהיתה טובה יותר לאורך המשחק אבל סיימה אותו בתבוסה 3:0. מאמן הסגולים, אורי מלמיליאן, אמר בסיום: "במחצית האשונה שיחקנו מצוין, אבל בשנייה עשינו טעויות של שחקנים מתחילים. הפועל תל אביב היתה טובה יותר אחרי ההפסקה וניצחה בצדק. עכשיו נשארה לנו הליגה ויש לנו מטרה אחת - לעלות לליגת העל. יש לנו משחק בבאר שבע ואנחנו מתרכזים בו עכשיו. הגביע היה חשוב לנו, אבל הליגה זו המטרה העיקרית שלנו העונה".

אבוקסיס חוגג מול הכח. "לא הצגנו כדורגל גדול" (צילום: אלי אלגרט)

 

עמיר תורג'מן: "מאוד קיווינו להתקדם בגביע וזה לא הלך. אנחנו מאוכזבים, אבל אנחנו חושבים על הליגה מעכשיו. הפועל היו יותר טובים מאיתנו ועשינו טעויות שאסור לעשות מול קבוצה מליגת העל. אני מקווה שנצליח לעלות ליגה ולשחק בכל שבוע נגד קבוצות טובות מהליגה הבכירה".

 

ביהמ"ש דורש ערבות בנקאית מעגיב

 

ביהמ"ש המחוזי בת"א קבע אתמול, כי כדי להמשיך ולאשר את צו העיכוב שהוציאו עורכי-דינו של רפי עגיב, כנגד עיקול מניותיו בקבוצה, עליו להמציא ערבות בנקאית חדשה בגובה של קרוב ל‭4-‬ מיליון שקל. מדובר בסכום המלא של ההמחאה שהבקרה התקציבית מסרה לידי ההוצאה לפועל בבקשה לממש אותה, או לחילופין לעקל את מניותיו של עגיב בתמורה.

 

בסוף החודש שעבר, קיבל עגיב מבית המשפט ארכה בת 30 יום להפקדת הסכום, הגיש ערעור לבית המשפט העליון בנושא וטען כי החלטת בית המשפט היא בלתי סבירה, וכי יו"ר הרשות לבקרת תקציבים, יאיר רבינוביץ', פועל בשם כתר פלסטיק, שראשיה טענו בשבוע שעבר כי דיללו את מניותיו בקבוצה ל-8.3 אחוז בלבד.

 

בקבוצת כתר ובהתאחדות לכדורגל ממתינים בקוצר רוח ליום חמישי, אז יעברו 30 ימי הארכה שקיבל עגיב, שהתבקש על ידי ביהמ"ש להפקיד עוד 4 מיליון

 שקלים כערבות בנקאית כתנאי להמשך צו העיכוב שהטיל על הליך הגבייה נגדו בהוצאה לפועל. אם לא יעשה כך, יחדש עו"ד שי פורת, כונס הנכסים שמונה מטעם הבקרה התקציבית של התאחדות הכדורגל, את הליך מכירת מניותיו של עגיב לכל המרבה במחיר. 

 

הפרשה הזו הי היא סופו של תהליך שהחל בסוף עונת 2003/4, אז הודיעה הרשות לבקרת תקציבים כי בטוחה בסך 2.9 מיליון שקל שהפקיד עגיב לתקציבה של הפועל ת"א, אינה תקפה. אז החליט רבינוביץ' לפתוח נגדו בהליך הוצאה לפועל. פרקליטו של עגיב, יורי נחושתן, בחר שלא להגיב בעניין.