מבוכה במשטרה הצבאית החוקרת. חייל צה"ל, שהורשע בגניבת נשק ונידון לשש שנות מאסר, זוכה מחמת הספק ושעות ספורות לאחר שנכנס לאולם בית הדין הצבאי באזיקים, חזר חופשי לביתו. "ההתנהלות של החוקרים בתיק הייתה שערורייתית", אמר ל-ynet עורך הדין ויקטור אוזן, אחד מסנגוריו של החייל. "עלו כאן המון סתירות ואנו שמחים שהשופטים החליטו לזכות אותו לאחר התקופה הקשה שעבר".
ההתפתחות המפתיעה הדהימה את כל העוסקים בתחום הפלילים בצה"ל וגורמים המקורבים למערכת המשפטית הצבאית אמרו, כי יהיה
על המעורבים בתיק ללמוד את החומר ולהסיק מסקנות כדי שמקרה דומה לא יחזור.
נ', לוחם לשעבר בגדוד הסיור המדברי, הורשע אשתקד בהוצאת נשק מסוג רובה צלפים מהיחידה בה שירת. לטענת החוקרים והתביעה הצבאית הוא אף הודה בגניבה בפני מדובב שהוכנס לתאו בעת המעצר, ובחודש דצמבר האחרון נגזרו עליו שש שנות מאסר. סנגוריו, עורכי הדין ויקטור אוזן ואסתר בר-ציון, הודיעו כי בכוונתם לערער על ההרשעה ועל גזר הדין.
הבוקר הובא נ', כבול באזיקים, מכלא ארבע אל בית הדין הצבאי לערעורים לדיון ראשון בעניינו בפני הרכב של שלושה שופטים בראשות האלוף ישי בר. עורכת הדין בר-ציון הציגה בפני השופטים שורה של סתירות מהותיות ותקלות לכאורה שאירעו במהלך החקירה. בין היתר היא ציינה כי נ' עבר חקירה צולבת וקשה תוך לחץ נפשי אדיר, והיה נתון לעלבונות מצד החוקרים אשר בין היתר אמרו לו "יש לך ריח של עיזים". היא הוסיפה כי הודאתו של נ' כפי שמסר אותה למדובב לא הוקלטה ולמעשה לא קיים כל תיעוד לגביה.
בדיון היום גם נחשף כי החוקרים השתמשו בתיק ריק ובנשק קצר מסוג M16 כדי לשחזר את הגניבה, זאת בניגוד לתיק המלא בחפצים ולנשק הארוך יותר, מסוג A4, אותו על פי פסק הדין הוציא נ' מהיחידה. מסכת הסתירות והתקלות נמשכה כאשר התברר שסרט הווידיאו המתאר את שחזור הארוע התקלקל והשופטים לא הצליחו לראות אותו במו עיניהם. הסנגורית גם ציינה כי קיים חשד כבד אודות עדויות שקר שנתן אחד החוקרים והוסיפה כי עד היום לא נעצר ונחקר החייל לו ההי שייך הנשק הגנוב.
לאחר בקשת
הסנגורים לזכות את נ' מעבירה של גניבת נשק, יצאו השופטים להתייעצות. בניגוד לערעורים דומים שהטיפול בהם נמשך לעתים חודשים רבים, הפתיעו השופטים כאשר עם חזרתם לאולם הודיעו כי החליטו פה אחד לזכות את נ' מחמת הספק. הם ציינו כי לאור העובדה שהחייל כלוא כבר למעלה משנה, הוא רשאי להשתחרר לאלתר ולחזור לביתו.
"אנו מאושרים שנעשה צדק ואנו מתכננים לתבוע פיצויים מצה"ל על עוגמת הנפש שעבר", אמר עורך הדין אוזן. "נשקול גם לתבוע את הגורמים השונים שהסבו לחייל נזק".