גייב ניואל, מייסד Valve, חשף בריאיון עם מגזין Game Informer כי הפרק הראשון של Half-Life 2 יידחה קלות. המשחק היה אמור להגיע לחנויות ול-Steam ב-24 באפריל, אך על פי המידע החדש, מסתבר שהוא יראה אור רק בסופו של חודש מאי. נוסף על כך, ניואל מספר כי בפעם האחרונה שהוא שיחק ב-Episode 1, הוא נאלץ להקדיש לו כשבע שעות כדי לסיימו.
ב-Valve כבר יודעים בדיוק כמה פרקים עוד יהיו ל-Half-Life 2, אך הם אינם מוכנים לשתף את הציבור.
התכנון המקורי דרש מרווח של 3 חודשים בין כל פרק, אבל מהר מאוד הסתבר שהתוכנית הזו לא ריאלית, ולכן "כל פרק ישוחרר כשיהיה מעולה", כדבריו של ניואל.
שיתוף
מלבד מידע חדש אודות הפרק הראשון, מספר מייסד החברה על תוכניות מעניינות לגבי שירות ההפצה הדיגיטלי של Valve. אחד הדברים שמעניינים אותם הוא לתת לאנשים את האפשרות לשתף את החברים שלהם במשחקים.
אם מישהו קנה את אחד המשחקים של החברה, הוא יכול לחלק 5 גרסאות ניסיון לחברים שלו בעזרת הקלדת כתובת האימייל שלהם. "ברגע שהחבר יפעיל את המשחק, הרוכש יקבל הודעה על כך", מספר ניואל. "אם הודעה שכזו לא תקפוץ, תהיה אפשרות למחוק את החבר מהרשימה, ולצרף מישהו אחר במקומו".
Half Life 2: Episode 1
על פי Valve, יהיו לפחות שתי הרחבות למשחק Half Life 2, הראשונה בהם תהיה Half Life 2: Episode 1 (בקיצור HL2: EO). בחברת Valve כבר החלו לפתח את הפרק השני, ההמשך לחלק הראשון - שייגמר בצורה מותחת. החברה לא הסכימה לגלות מתי יצא הפרק השני, אך סביר להניח שמדובר במספר חודשים לאחר שייצא הראשון.
HL2: EO יהיה משחק יחיד (single player) קצר יחסית, שאמור לקחת בין ארבע לשש שעות משחק (בערך חצי ממשחק פעולה סטנדרטי), שבו תוכלו לשחק לצד אלכס ואנס, שעזרה לגיבור המשחק ד"ר גורדון פרימן, לא מעט ב-Half Life 2.
בפרק הראשון תוכלו לגלות, לפחות באופן חלקי, מה קרה אחרי סיום המשחק הקודם. מבלי לקלקל יותר מדי למי שעדיין לא שיחק ב-HL2, בחבילת ההרחבה אנו אמורים לקבל הסבר לגבי מה שקרה לאחר הפיצוץ - איך ואנס שרדה, מה קרה למבצר שבו הייתם וכן מה קרה לאויב שלכם - Breen.
לא צריך את המשחק המקורי
קשה לקרוא ל-HL2: EO משחק הרחבה משום שמדובר במשחק שיעמוד בפני עצמו, תשחקו לצד Alyx Vance ברוב שלבי המשחק כלומר לא יהיה צורך במשחק Half Life 2 המקורי כדי לשחק בו.
הוא יכלול את משחקי הרשת של המשחקים הקודמים - HL match, ו-HL2 match. מחיר המשחק יהיה 20 דולרים, וניתן יהיה לרכוש אותו בחנויות, או דרך Steam – מנגנון ההורדות של חברת Valve, המאפשר רכישת משחקים באינטרנט והורדתם למחשב, בלי תיווך.
ידיעות וביקורות משחקים נוספות מתפרסמות באתר vgames.co.il