אי-ביי - לברית עם מיקרוסופט ויאהו נגד גוגל

גוגל החל להיכנס אל תחום-פעילות של אי-ביי, וזו הגיבה מייד בשיחות עם ענקים אחרים כדי לבדוק עם מי תשלב כוחות נגדו

ynet פורסם: 21.04.06, 18:36

אי-ביי ניהלה שיחות עם מיקרוסופט ועם יאהו, בשביל לכונן ברית נגד איומיו של גוגל.

 

כתבי יומון-העסקים "וול-סטריט ג'ורנל", שדיווחו על כך היום (ו'), הזכירו כי במשך שנים היה שיתוף-פעולה הדוק בין ענקית המכירות-הפומביות לבין ענק מנוע-החיפוש; אבל אשתקד, גוגל החל לחדור אל התחום של אי-ביי - ובעיקר, יצר שירות מתחרה לפרסום המסוּוג שמציעה אי-ביי.

 

בתגובה על כך - דיווח העיתון, בהתבסס על אנשים המקורבים לשיחות - אי-ביי החלה בסתיו האחרון לנהל שיחות רציניות עם יאהו ועם מיקרוסופט; השיחות מהוות ניסיון להחליט, איזו מהן תוכל לכונן ברית ראויה ובעלת סיכוי להצליח.

 

תרחיש סביר: תהיה ברית, אבל רק עם אחת מן השתיים אשר ראשי אי-ביי מדברים עם אנשיהן; במסגרת הברית, אי-ביי תגדיל את הוצאות הפרסום שלה עם השותפה הנבחרת - ותספק גישה לנתונים אשר אספה על הצרכנים שלה.

 

פרשנים אמרו כי ייתכן - אולי רק ברמה התיאורטית (כלומר: לא מתוך השיחות) - שאחד מבעלי-הברית ירכוש נתח מהבעלות על השותף.

 

העיתונות בארה"ב לא קיבלה תגובות מאת אף אחד מן הגורמים המוזכרים לעיל.