חוגגים עצמאות 2006. מזג האוויר נפלא, מצב-הרוח מצויין, והמוני בית ישראל יצאו היום (ד') לחגוג ברחבי המדינה. מזג האוויר האיר פנים למטיילים, לממנגלים, למנפנפים ולשאר החוגגים. הטמפרטורות נוחות ובחלק ניכר מהפארקים והיערות התפוסה היתה כמעט מלאה. כדי לוודא שהחגיגות יעברו בשלום, העלתה המשטרה את רמת הכוננות לשיא ונערכה בעיקר בערים הגדולות ובאזורי קו התפר עד צאת החג.

תפוסה מלאה (צילום: יואב גלאי)
הבוקר נערכה הרמת כוסית מסורתית למפקדים מדור תש"ח ועד סגל המטכ"ל בבית הנשיא בירושלים. באירוע נכחו ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הרמטכ"ל דן חלוץ, השרים זאב בוים, שאול מופז, הנשיא לשעבר יצחק נבון, יו"ר העבודה פרץ, ממלא מקום יו"ר הכנסת שמעון פרס וחברי כנסת אחרים.
ראש הממשלה אמר באירוע כי "מחר תכונן ממשלה חדשה, ואני מאמין שתקבל את אמון הכנסת ושנת העצמאות ה-59 תתחיל עם ממשלה חדשה שיעמדו בפניה אתגרים לא פשוטים. מה שמייחד את הממשלה הזאת הוא שהיא נמצאת בדיוק במרכז. בין דור מייסדי המדינה שלחמו על הקמתה ועיצבו את דמותה, והדור הבא של הלוחמים והמפקדים שמקבלים היום עיטור והערכה. בין שניהם אנחנו נצטרך להימצא. נשאב את השראתנו מהדורות שקדמו לנו, זאת לא מליצה לומר שהם איפשרו את קיומה של מדינת ישראל. אני מקווה שנמשיך מכאן ואילך, נהיה ראויים לדוגמה, לעוצמה ולהצלחה שהבאתם על המדינה".
הנשיא קצב הבהיר את חשיבות המפגש ואמר כי "מעבר לחשיבות של המפגש הבין-דורי, זהו מפגש המעורר התרגשות. אני רואה בו חשיבות להביע הוקרה בשם עם ישראל ומדינת ישראל. החזון האמונה, עוז הרוח שאפיינו אתכם איפשרו לעם היהודי לחולל אחרי 2,000 שנה את השינוי ההיסטורי האדיר. אם העם היהודי חלם על הדמויות שהיה רוצה שיחוללו את השינוי הדרמטי הזה ובעיני רוחו תיאר אתכם. הנחתם את היסודות לעיצוב דרכה של המדינה. מי שחסר כאן - אחד הצנחנים, אריאל שרון. אני שולח לו איחולי רפואה שלמה".
נהיגה בשכרות, דקירות וחגיגות
החוגגים מילאו עד אפס מקום את הפארק הלאומי באשקלון. המשטרה אסרה כניסת כלי רכב לפארק. המשטרה ממליצה להגיע לאתרים חלופיים. גם חניוני גני יהושע נמלאו עד אפס מקום מעומס המבקרים, והמשטרה ביקשה מהבאים לאזור לחנות בחניוני איצטדיון האתלטיקה ובדרייב אין. גם בספארי ברמת גן נרשם עומס מבקרים כבד.
גם בצפון גדשו עשרות אלפי מטיילים את אתרי התיירות, הפארקים והחניונים בגליל העליון וברמת הגולן. כ-7,000 חוגגים הגיעו להילולת חוני המעגל בחצור הגלילית. עומסי תנועה הורגשו בכבישי הגישה לרמת הגולן. 35 אלף מבקרים הגיעו לבסיס חיל האוויר ברמת דוד וגם שם יש עומסי תנועה כבדים. בחניוני הכנרת התפוסה מלאה.
בדרום הארץ דווח על יערות ופארקים עמוסים ולהערכת קק"ל ביקרו באזור בין 80 ל-100 אלף מטיילים. , מנהל מרחב דרום בקק"ל, עמי אוליאל: "הפארקים עמוסים במשפחות עם ילדים וגם החניונים. הכל באווירה מצויינת. בכניסה לפארק אשכול יש עומסי תנועה ומומלץ לעבור לפארק יתיר".
יער חרובית הסמוך לקרית מלאכי נסגר גם הוא בשל עומס המטיילים. יער המלאכים הסמוך לקריית גת זכה לכ-7,000 נופשים וגם הוא צפוי להיסגר.
והיה גם מי שיצא למחות: כ-150 חרדים הפגינו ברמת בית שמש ונשאו שלטים שעליהם נכתב "אנטי-ציונות". המפגינים לבשו שקים על גופם לאות אבל. מוקדם יותר נתלו שני דגלי אש"ף בשכונה חרדית בבית שמש לציון יום "הנכּבה", יום "האסון הפלסטיני".
הלילה לכדה משטרת התנועה 19 נהגים שנהגו בגילופין באזור תל אביב והקריות. באחד המקרים נעצר חברו של אחד הנהגים, לאחר שהציע לשחד את השוטר ב-2,000 שקלים כדי שיוותר לחברו. במקרה אחר נעצרה נהגת שתקפה שוטרים, לאחר שהוחלט לשלול את רישיונה.
סמוך לגן הקונגרסים בחיפה נדקרו הלילה שני צעירים באורח בינוני וקל במהלך ויכוח על חנייה. משטרת חיפה עצרה שני צעירים, תושבי פרדס חנה וחדרה, החשודים בביצוע המעשה.
אז איפה בילינו?
בסיסי חיל הים בחיפה ובאילת פתחו את שעריהם לקהל הרחב וכך גם בסיסי חיל האוויר בשדה דב, רמת דוד, תל נוף והטכני בחיפה - בבסיסים אלו ניתן לצפות בתערוכות מטוסים. במוזיאון "יד לשריון" בלטרון יוצגו כלי רכב משוריינים וממוגנים. במוזיאון חטיבת "גבעתי" שליד אשקלון, הוצגו סרטים ומידע על פעולות החטיבה, המבצעים והנופלים. בגבעת התחמושת נפתחה תערוכת אמצעי לחימה.

58 שנים (צילום: גיל יוחנן)
חניוני צה"ל בקריית שמונה, שלומי, נהריה, בית הלל, מעלות, קצרין, כרמיאל, קריות, נצרת עילית, תקוע, אריאל ומעלה אדומים פתחו את שעריהם לקהל הרחב הבוקר. בחניונים הוצגו כלי שריון, תותחים, נגמ"שים, כלי רכב, נשק קל ואמצעי קשר. במחנה שמשון שליד צומת גולני, נפתחה לקהל תצוגת כלי שריון, נשק קל ואמצעים אופטיים.
הצוות האווירובטי של חיל האוויר ערך מטס בשמי הארץ שחלף בשעה 10:00 מעל בסיס רמת דוד שבצפון, ובין 11:30 ל-11:45 הגיע לבית הנשיא בירושלים. משם המשיך לתל אביב וב-12:00 חלף מעל שדה דב. ב-13:50 טסו המטוסים מעל לבסיס תל נוף וב-14:10 הגיעו למוזיאון החיל בחצרים.
חיל הים ערך משט הצדעה חגיגי, שבו השתתפו ספינת טילים של חיל הים וספינות ביטחון שוטף, מאות יאכטות וספינה של חיל הים הטורקי. המשט עבר מול חופי הרצליה ותל-אביב בין 12:30 ל-15:00.
מהסולטן הטורקי ועד לריבונות ישראלית
גם בבית המשפט בירושלים התקיימו סיורים ללא תשלום, בהנחיית מדריכים מטעם בית המשפט. במהלך הסיור סיירו המבקרים בהיכל המשפט, להתרשם מהמבנה הארכיטקטוני, חזו באולמות הדיונים וביקרו במוזיאון מורשת בית המשפט, שמציג את תולדות מערכת המשפט בישראל.
האירוע המרכזי ביום העצמאות בבירה היה ב"מוזיאון חי" במגרש הרוסים. לבאים הוצג סיפורו של המתחם - מעוז שלטונם של זרים, מימי הסולטן הטורקי, הצאר הרוסי ומלך בריטניה ועד לריבונות הישראלית. גם בסיס משטרת מחוז ירושלים היה פתוח למבקרים. במקום התקיימו הפעלות מיוחדות לילדים "ברוח משטרתית" כולל הרכבת קלסתרונים, הדגמת לקיחת טביעות אצבע, תצוגת אמצעי לחימה והגנה של כח המשטרה בירושלים עם פרשים, אופנועים, כלבים, רובוטים ותרגול חי של יחידות מיוחדות.
במהלך יום העצמאות נפתחו המוזיאונים בגני התעשייה בתל-חי ובתפן לקהל המבקרים ללא תשלום. אתר קיאקי כפר בלום ובית הילל חוגג 20 שנות פעילות ולרגל יום העצמאות החליטה הנהלת המקום להעניק שייט חינם במסלול הרגיל לחיילי צה"ל בשירות סדיר. לאוהבי הטבע הוצעו מספר אטרקציות בצפון, אחת מהן היא "האגם חי" בקיבוץ יראון.
חידון התנ"ך היווה מדי שנה את שיאו של תהליך חינוכי שבו השתתפו אלפי בני נוער מהארץ ומחו"ל. השנה הגיעו לארץ 59 בני נוער יהודיים מ-34 מדינות, מכל רחבי אירופה, ארה"ב, קנדה, דרום אפריקה, דרום אמריקה, אוסטרליה, הודו וטורקיה. בחידון עצמו, שהתקיים במעמד שר החינוך היוצא מאיר שטרית, השתתפו 12 בני נוער שהתחרו על תואר חתן או כלת התנ"ך העולמי לנוער יהודי. בשעות הערב נערך טקס הענקת פרסי ישראל בתיאטרון ירושלים במעמד נשיא המדינה משה קצב, ראש הממשלה אהוד אולמרט, יו"ר הכנסת הזמני שמעון פרס ובכירים נוספים.