הפייבוריט: מסלולי אופניים
המאגר החדש של טיולי אופניים שיצרו חברי קהילת האופניים של תפוז הוא אחד הפרויקטים המושקעים והיפים ביותר שהושקו כאן בשנים האחרונות.
אלפי החברים בקהילה האיכותית הזו, שמרוכזת במתחם ענק של פורומים, בלוגים, דפי מידע, אתרים אישיים וקומונות, עיבדו את הטיולים הרבים שעשו בעצמם לכדי מדריכים כתובים, בהם ניתן לעיין על פי חתך רלוונטי – סוג טיול, אזור גיאוגרפי, דרגות מאמץ, זמן ועוד. הגולשים יכולים לדרג את איכות המסלולים שמוצעים במאגר.
מעבר למאגרים, מציע מתחם האופניים של תפוז כל מה שיכול לעניין את מי שזה עתה הצטרף לשיגעון האופניים שהולך ותופס תאוצה: מדריכי רכיבה וטכניקות, מידע על אירועים ותחרויות, לוחות קנייה ומכירה, גלריות של תמונות אישיות, פורומים ממוקדים לכל סוגי האופניים וכתבות מגזין כלליות.
ספרות: הלווייתן המדהים מבבל
איזה יופי, הסופרת הצעירה הגר ינאי מלווה את ההוצאה לאור של ספרה החדש "הלווייתן מבבל" בהשקה של אתר מופתי ויפהפה, המוקדש כולו לעלילה ולדמויות בסיפור.
"הלווייתן מבבל" נכתב בהשראת "חומריו האפלים", הטרילוגיה המצליחה מאת הסופר הבריטי פיליפ פולמן, וינאי טוענת שהחלה בכתיבתו כאשר "נתקעה" בעת כתיבת "רומן רציני" אחר, ופנתה לשעשע את עצמה לפרק זמן קצר בכתיבה של סיפור פנטזיה.
הסיפור התפתח לספר, והספר הביא איתו את האתר המקסים הזה, הכולל את "אנציקלופדיה בבליאנה" שמסבירה את הערכים הבסיסיים בעלילה, ואת "מחירון אבנעזר" הבלתי חוקי, שכל שימוש בו עלול לשלוח אתכם למחנה הבראה ועל כן רצוי להשמידו מייד אחרי הקריאה בו.
עצומה: חשין לנשיאות
את העצומה המקוונת הזו יזם רו"ח יצחק בלכמן, הקורא לציבור הגולשים להביע תמיכה במינויו של שופט העליון בדימוס מישאל חשין לנשיאות המדינה. האתר מציג את חשין ואת הביוגרפיה שלו, ומציע למי שמוצא בו מועמד מתאים לצרף את חתימתו לעצומה.
מונדיאל: הכדור של קרלסברג
מותג הבירה הדני קרלסברג השיק אתר עולמי, שעבר עיבוד והתאמה בכל מדינה בה מופצת הבירה. האתר הושק לקראת משחקי המונדיאל, ומתמקד בחוויית הכדורגל. אלקסיס, דיילת הבית, מזמינה את הגולשים לסיור מקוון ויפהפה במעצמות הכדורגל – ריו, לונדון וברלין.
בכל יעד כזה אפשר להתרשם מהנופים, לקבל מידע תיירותי, לקבל המלצות על מסעדות ואתרי תיירות מובילים ובעיקר – להתרשם מאיכויות הכדורגל המקומי. לחובבי הבירה מציע האתר גם משחק והגרלה של כרטיסים לשלושת היעדים, כולל צפייה במשחקי המונדיאל.
השימושיה
כמה שירותים מקוונים חדשים שיהיו יעילים לכם במידה:
כושר קונקשן - אתר היכרויות חדש ואיכותי למדי לסינגלס יהודים וישראלים בלבד. בנוי במתכונת הרגילה של מנגנון היכרויות מפולח, אך משלב גם רשת חברתית, היוצרת "קהילות" של אנשים בעלי עניין משותף. שירותי האתר וההצטרפות לקהילה - ללא תשלום.
מפגעי בטיחות – הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מאפשרת לכל גולש לדווח לה ישירות על מפגעי בטיחות ובעיות בתחבורה או בדרכים באמצעות טופס "דיווח מפגעים" באתר שלה. נוכח היותה חלק ממשרד התחבורה, הרשות מחויבת לפעול להסרת המפגעים ועוקבת אחר תהליך הביצוע.
מסיר כתמים – מאגר חביב באתר של רשת חנויות ללבני נשים מביא הוראות מדויקות כיצד להיפטר ולהסיר מהבגדים כל כתם אפשרי, כולל כזה שנגרם מדבק מטוסים. זה נשמע פרקטי, אבל זה המון עבודה, ואם זה היה תלוי בנו היינו ממליצים פשוט לזרוק ולקנות חדש. (שלח: אלי טובולסקי).
אתר רופא – מאגר גדול של רופאים מומחים, שהוקם כיוזמה פרטית ללא מטרות רווח, על מנת להצמיד לכל כרטיס מומחה גם את ההמלצות שצוינו אודותיו בתקשורת, ובעתיד גם את דירוג הפציינטים-הגולשים בעצמם. ניתן לחפש מומחה מכל תחום רפואי, בכל אזור בארץ ולפי השתייכות לקופת חולים.
שימו לב – אתר תוכן גדול ואיכותי, המביא מידע רב אודות מחלות לב והפרעות בקצב בלב, ומיועד לקהל החולים ובני משפחותיהם. את האתר מפעילה ועורכת פרופ' תרצה פוקס, רופאה מומחית, המציגה בו הסברים פשוטים ומובנים, בשילוב תמונות וסרטוני וידאו. (שלח: עמרם תורג'מן)
חיפוש דגים – באתר החדש של ארגון מגדלי הדגים אפשר למצוא את כל חנויות דגים המשווקות דגי בריכות טריים בארץ. עוד באתר: מתכונים מאת השף חיים כהן, מידע על היתרונות התזונתיים של דגי בריכה ועוד.
בית צרפת - האתר המחודש של שגרירות צרפת בישראל מציע מידע רב על כל השירותים הקונסולריים שמספקת השגרירות, מידע על פעילויות תרבות וסרטים צרפתיים חדשים, הסברים על אופציות הלימודים בצרפת ועל לימודי צרפתית בישראל, וגם מדריך מקיף בעברית לתייר היהודי. אזור הילדים מסייע לתלמידים שכותבים עבודות לבית הספר אודות צרפת, אך מספק גם שעשועונים.
המשחקיה
במקום צחוקיה - מקבץ משחקים מקוונים ששלחו למענכם קוראי המדור:
אתגר הארי פוטר – משחק רב שלבי ומסובך מדי לעינינו הקשישות: צוות ישראלי אחראי לבוג'ראס הזה, שמפזר רמזים שונים בכל שלב, שבאמצעותם צריך לגלות את הקוד למעבר לשלב הבא. צריך ידע בהארי פוטר והרבה סבלנות – שתי תכונות שלצערנו לא התברכנו בהן. (שלח: מאור תורג'מן).
הבריחה מהצינוק – משחק מדליק ומצחיק, שיצר מתכנת משועמם בשם ר. האנטר גאף. הלוק הכללי מאוד פרימיטיבי, אבל זה סתם, כי למעשה המשחק עצמו הוא רב שלבי, מהיר מאוד, מתוחכם ומגניב ביותר. נסו להימלט מהצינוק בו אתם נתונים, ואל תתייאשו אם בהתחלה תזכו להמון מיתות משונות. (שלח: גדעון נח).
יריות – סוף סוף משחק שאהבלים מוגבלים כמונו אוהבים: יש מלחמה, לאויב יש המון חיילים, טנקים, משאיות תחמושת ומכונות ירייה, אבל לכם יש תותח ואתם צריכים רק לכוון ולפוצץ. גדול. (שלח: עמית פל).
זיכרון – נכון שאתם מעולים במשחקי הזיכרון הפרימיטיביים ההם, שמציגים כמה שורות של סמלים? בואו נראה אם אתם מצליחים לשמור על הביטחון העצמי הזה גם אחרי שתכירו את האייקונים המרצדים בגרסת הפלאש. (שלח: עמית פל).
חתול באס – ואם יש משחק מטומטם בעולם – זה ללא ספק האחד: במקום גיטרה-באס, בואו לפרוט על זנבו של חתול הפלאש הזועם הזה. אמרנו, מפגר. (שלח: עמית פל).
הסרטונייה
וכמה סרטונים עצמאיים וקטעים מתוך תוכניות טלוויזיה ששלחתם אתם:
טיטאניק – הנה סרטון גאוני, המתחזה לטריילר אמיתי של סרט ההמשך ל"טיטאניק" המיתולוגי. הסרט החדש מתחיל בנקודה שבה נפרדת קייט ווינסלט מליאונרדו אהובה, השוקע אל המצולות. אחרי עשרות רבות של שנים מגלה צוללת מחקר את ליאונרדו הקפוא, מחלצת אותו, משיבה אותו לחיים, ומהנקודה הזו מתחילה עלילה לגמרי אחרת.
היוצר של הסרטון נטל עשרות קטעים מסרטים ידועים אחרים, והפך אותם ליצירה בפני עצמה, בהשתתפותם של כוכבים רבים. (שלח: עמית פל).
סודות הכור – וזו אולי הכתובת הפופולרית ביותר אצל חובבי הקונספירציה הישראלית: הכתבה המושקעת של אלון בן דוד מערוץ 10, שביחד עם אמני אנימציה הפך את המידע שסיפק מרדכי ואנונו אודות הקריה למחקר גרעיני בדימונה לסדרת סרטונים הממחישה בדרך ריאליסטית כמעט את סודות הגרעין של ישראל. למידע הזה, כמובן, אין אישור משום מקור רשמי. מצד שני, אפשר להניח שהעיתוי לשידורה של הכתבה אינו מקרי, נוכח איומי הנשיא האיראני בדבר יכולות הגרעין שלו.
סופרמריו אמיתי – קטע מצולם מתוך מופע קומי, המציג את הגרסה המציאותית לדמויות האנימציה של האחים סופרמריו. (שלחה: נועה בן שבת).
הבאז של דאז – וזה קטע מתוך תוכנית בוקר, המארחת את הכוכב הנולד של תחרות הקדם-אירוויזיון הבריטית, דאז סמפסון, שכל מרכיב בשיר שכתב וביצע היה כה גרוע בעיני השופטים – שהם פשוט התאהבו בו, וביחד עם הקהל העניקו לו את המקום הראשון בפער גדול על מתחריו. אדי באטלר, לתשומת לבך.
אולימפיאדת החזירונים – ואם חשבתם שראיתם מספיק דברים מיותרים בחיים – תוסיפו עוד אחד לרשימה: סדרת תחרויות ספורט בין חזירונים. (שלח: עמית פל).