נערה סיפרה בצ'ט על בליעת כדורים - וניצלה

בשיחה עם אנשי עמותת עלם, שמסייעת לבני נוער, התוודתה נערה על רצונה להתאבד ועל כך שכבר החלה לבלוע כדורים. המשטרה הצליחה לאתר את כתובתה ברעננה, והפתיעה את ההורים. היא הובהלה במצב קל לבית חולים. במקרה אחר איתרו השוטרים נערה שסיפרה בצ'ט על אונס, אך במפגש עם המשטרה הודתה כי בדתה את הסיפור

רענן בן צור עודכן: 11.05.06, 14:36

הודעות על ניסיונות התאבדות באינטרנט הביאו להתערבות המשטרה, ובאחד המקרים אף הובהלה הבוקר (יום ה') נערה מרעננה לבית חולים.

 

אמש ניהלה נערה בת 15 מרעננה שיחה באינטרנט עם נציגי עמותת עלם, ובה סיפרה על כוונתה להתאבד, ועל כך שאף החלה לבלוע כדורים. אנשי העמותה מיהרו לפנות למשטרה כדי להציל את חייה.

 

הפניה הועברה ליחידת המחשב במטה הארצי שהצליחה לאתר את כתובתה של הנערה. פרטיה הועברו למשטרת כפר סבא שמיהרו לביתה.

 

הורי הנערה שהו באותה עת בבית, וכלל לא היו מודעים למתרחש בחדרה של הבת. השוטרים שהגיעו למקום נכנסו עם ההורים לחדר ומצאו את הנערה בהכרה, כשלידה חפיסת כדורים שחסרו בה שמונה כדורים. היא לא ידעה להסביר כמה כדורים נטלה כבר, והיא הובהלה במצב קל כשהוריה מלווים אותה לבית חולים מאיר בכפר סבא. 

 

במשטרת כפר סבא אמרו כי בעקבות הארוע נפתחה חקירה ועדיין לא ברור מה הרקע לנסיון ההתאבדות.

 

בדתה מעשיית אונס

 

במקרה אחר הזעיק תושב דימונה שהשתתף בשיחה באינטרנט את המשטרה, לאחר שהבחין בהודעות מנערה שמספרת בין היתר כי נאנסה על ידי אביה ובכוונתה להתאבד. הדיווח הועבר ליחידת המחשב במטה הארצי, שאיתרה את כתובת הנערה בכפר סבא.

 

שוטרי כפר סבא יצאו לביתה של הנערה, בת 14, שם שהתה עם אביה, אך סרבה לשתף פעולה ולומר אם אכן נפלה קורבן לאונס מצד אביה ואם התכוונה לשים קץ לחייה. 

 

האב והבת זומנו לחקירה על מנת לבדוק אם אכן נאנסה. במשטרת כפר סבא לא שוללים גם אפשרות שהנערה בדתה את האונס ואת הכוונה להתאבד על מנת לקבל תשומת לב מהמשתתפים בצ'ט, אך כדי להסיר ספק היא ואביה נחקרו. בחקירה הודתה הנערה כי בדתה את הסיפור מלבה.  
 
פורסם לראשונה 11.05.06, 10:11