פעם היה במאי ענק בשם ג'ון לנדיס. כל כך ענק הוא היה, שבין 1977 ל-1983 הוא הרביץ ברצף את "סרט מטוגן", "בית החיות", "האחים בלוז" ו"משנה מקום משנה מזל". וכל כך פעם הוא היה, שלמרבה הצער לא ראינו ממנו שום דבר חצי-סביר מאז "שלושת האמיגוס" - ומי שאהב את "מגלה את אמריקה", "השוטר מבוורלי הילס 3" או "האחים בלוז 2000", שיקום. וכאילו, יעמוד בפינה.
עכשיו מגיעים לכאן שלושה סרטים משיא הקריירה של האיש. על "בית החיות" אני מניח שאין צורך להרחיב את הדיבור; על "האחים בלוז" כנ"ל; ולגבי "רומן לילי", שהצליח פחות ונשכח יותר, שווה להזכיר שמדובר באחד מסרטי ה"הנה עוד ערב הזוי" היותר מהנים שנעשו באייטיז, לא פחות מ"שיגעון של לילה" הסקורסזאי.
עכשיו ככה: "בלוז" מגיע במהדורת ה-25 שנה שלו, שזה אומר בין השאר שתי גירסאות שונות של הסרט (מקורית ומורחבת, עם לא מעט דקות אקסטרה). "בית החיות" - במהדורה מורחבת, ולראשונה גם ב-5.1 (למהדרין, אגב, תצא בשנה הבאה גם מהדורת אללה יסטור בשני דיסקים). "רומן" מגיע ערום, אבל גם עם תג מחיר אטרקטיבי בהתאמה. אז קדימה, רבותי. המינימום שאתם יכולים לעשות זה לארגן לעצמכם איזה מרתון לנדיס, כי פעם האיש הזה פשוט ידע לעשות סרטים מצחיקים. אה, ואם אתם חושבים לרגע לוותר על "רומן לילי" - אז כמחווה מיוחדת לקורא דביר, תרשו לי לציין שבפעם הראשונה והאחרונה בקריירה שלה, מישל פייפר מתפשטת ב-00:28:30.
"האחים בלוז", מהדורת 25 שנה, שני דיסקים, 99.90 שקל; "בית החיות", מהדורה מורחבת, 69.90; "רומן לילי", 59.90 שקל