אני פריק רציני של קבבים, קציצות, כופתאות, המבורגרים או איך שאתם רוצים לקרוא לכל תערובת קצוצה שמעורבת עם נותני טעם, ומקבלת את הצורה מתאימה לה מבחינה גיאוגרפית ונצלית על הגריל.
הכי אני אוהב תערובות שיש בהן דגים - את קבב הלוקוס המיתולוגי של מרגרט תייר אני יכול לאכול גם בשתיים בלילה. בשר הדג העדין אוהב לקלוט לקרבו טעמים מגוונים ואפשר לשלב בו הרבה ירק וניחוחות כדי לקבל תוצאה עסיסית במיוחד.
שני אתגרים ניצבים בפני המקבב הממוצע: ניקוי הדג מהעור, האידרות ושאר המכשולים שעומדים בינו ובין בשר הדג הנקי ומוכן לעבודה, וחוסר הרצון המובנה של הדג להתחבר לתערובת יציבה שלא תתפרק בזמן הצליה. להבדיל מאחיו שוכני היבשה, בשר הדג הוא רזה מאוד ולא מתחבר בקלות לחומרי הגלם האחרים.
את הבעיה הראשונה, מוכר הדגים שלכם אמור לפתור. אל תתבישו לבקש וגם להוסיף כמה שקלים כדי לקבל את הדגים שלכם בדיוק כמו שאתם רוצים. וזה אומר נקיים מעור וללא עצמות.
את הבעיה השניה פותרים בעזרת חומרים שנקראים במטבחית 'קושרים': ביצים, קמח, לחם ופירורי לחם הם שחקני החיבור הפופולרים. חשוב שלא להפריז בשימוש בהם כדי לא לקבל חביתה או פרנץ' טוסט במקום קציצה או קבב. יש להוסיף אותם במתינות רק כדי לחבר בין חומרי הגלם ולא יותר מזה.
קבב דג ים על קרם שום, עם 'כרבולת' עלי בייבי, קונפי שום ושמן ירוק
החיבור שאלי מזרחי עושה כאן בין חצילים, בצל ובורי מאוד מוצלח. מה שמתקבל זה קבב קליל ועדין של ירקות ודגים. אני אולי הייתי מוותר על הטיגון של הבצל והחציל ואופה אותם בתנור כתחליף עד שהם היו מתרככים ומתרכזים בטעמם כדי להמנע מספיחת השמן המוגברת שטיגון עמוק יוצר.
הבורי הוא הדג המושלם לקבב הזה, שמשלב טעמים עוצמתיים למדי ויכול להכיל בתוכו את בשר הבורי העסיסי. קרם השום ושאר התוספות והקישוטים שמתווספים למנה הזו עושים אותה לחגיגה שלמה של צבעים וניחוחות שמתיישבים יפה לארוחת שקיעה של תחילת הקיץ.
המרכיבים (לשישה סועדים):
לקבב:
2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני
חציל בינוני קלוף וחותוך לקוביות בגודל של ס"מ
שמן לטיגון עמוק – לא שמן זית
2 כוסות (600 גרם) בשר בורי קצוץ ללא עור ואידרות
1/3 זר פטרוזיליה קצוצה
1/3 זר נענע קצוצה
1/3 זר כוסברה קצוצה
ביצה אחת
50 גרם פירורי לחם, עדיף זהובים
מלח
פלפל
טרטר עגבניות:
2 עגבניות אדומות חלוטות במים ל30 שניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות מאוד
קרם שום:
40 שיני שום מקולפות
2 כוסות חלב
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
סלט בייבי:
3 כוסות לא דחוסות מידי של עלי בייבי נקיים ושטופים
1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות שמן זית
קונפי שום:20 שיני שום קלופות
שמן זית עד כדי כיסוי
שמן ירוק:
50 גרם עשבי תיבול מעורבים: בזיליקום, כוסברה ופטרוזיליה
150 מ"ל שמן זית
הכנות:
הגשה: