ענקית האינטרנט יאהו רוכשת 10% מהקמעונאית המקוונת הדרום קוריאנית Gmarket, בניסיון להיכנס לתעשיית הקניות המקוונות במדינה, שהיקפה מוערך בכ-11 מיליארד דולר בשנה.
דוברת יאהו אמרה היום (ד') כי החברה תשלם כ-60 מיליון דולר תמורת הרכישה. יאהו תרכוש למעשה את 10% מהחברה האמריקנית אוק אינבסטמנט פרטנרס, שהיא המשקיעה המוסדית המשמעותית היחידה ב-Gmarket, ומחזיקה ב-29% מהחברה.
סמנכ"ל התפעול של יאהו, דן רוזנצווייג: "אנו מצפים לעבוד עם Gmarket ולמנף את מומחיותם בתחום המסחר האלקטרוני כדי להרחיב את מעמדה המוביל של יאהו במסחר באסיה".
הודעתה של יאהו נמסרה לאחר ש-Gmarket הגישה בקשה להנפקה בנאסד"ק הבוקר, שמוערכת בכ-100 מיליון דולר.
אוק אינבסטמנט היא בעלת המניות השנייה בגודלה בחברה הדרום קוריאנית. בעלת המניות הגדולה ביתר היא מפעילת פורטל האינטרנט הדרום קוריאנית אינטרפארק, המחזיקה ב-33.74% מהחברה, ויו"ר אינטרפארק לי קי-היונג, שמחזיק ב-10.27% מ-Gmarket.
Gmarket מוכרת מוצרים רבים, ממחשבים ועד לחולצות T, באתר האינטרנט שלה. ב-2005 רשמה החברה רווח של 4.56 מיליון דולר (4.3 מיליארד וון), ופיקחה על מסחר בהיקף של כמיליארד דולר (טריליון וון). אנליסטים צופים כי שוק הקניות המקוונות בדרום קוריאה יצמח השנה ב-30% ל-14 מיליארד דולר.