ארה"ב וגאנה נלחמות על הכבוד

גאנה ו'הישראלים' ינסו למרר את החיים של הצ'כים. האמריקנים יבקשו לשכוח תבוסה קשה, דווקא מול האיטלקים

איזי עין דור פורסם: 17.06.06, 00:12

היום התשיעי של המונדיאל, יסגור את המחזור השני בבית 5, בו צ'כיה ואיטליה יכולות לגמור את העבודה, לפני הקרב הישיר ביניהן על ראשות הבית.

 

צ'כיה - גאנה (קלן, 19:00)

 

הצ'כים, שנראו מצויין ב-0:3 על ארה"ב, יסתפקו בניצחון קטן יותר שיכול להבטיח להם מקום בשלב הבא כבר בסיום הערב. שני החלוצים הראשונים, יאן קולר ומילאן בארוש, פצועים ומי שיפתח כשחקן חוד בודד הוא וראטיסלב לוקבנץ הותיק.

 

"נכון שלא נהנה מסגל מלא", אמר המאמן הצ'כי קארל ברוקנר לפני המשחק, "אבל יש בקבוצה הזו הרבה עוצמה שתחפה על כך". הקשרים פאבל נדבד, תומאש רוסיצקי וקארל פובורסקי, יצטרכו לקחת על עצמם יותר אחריות התקפית, כשבהגנה ינסו שוב לשמור על רשת נקיה, כפי שעשו בארבעת המשחקים האחרונים של הנבחרת הצ'כית.

 

בלעדיו, נשאר לצ'כים רק חלוץ אחד. יאן קולר (צילום: רויטרס)

 

בגאנה לא צפויים יותר מדי שינויים. עמנואל פאפו וג'ון פנטסיל ימשיכו לקבל את הקרדיט בהגנה וריצ'ארד קינגסטון יועדף על פני סמי אדג'י בשער. הכוכבים השחורים מאמינים שיש ביכולתם להוציא תוצאה טובה יותר מאשר ההפסד 2:0 לאיטליה וינסו להוכיח את זה.  

 

הרכבים משוערים

 

צ'כיה: פטר צ'ך; זדאנק גריגרה, מארק יאנקולובסקי, דויד רוזנאהל, תומאס אויפאלושי; תומאס גלאשק, פאבל נדבד, קרל פובורסקי, תומאס רוסיצקי, פלאסיל; וראטיסלב לוקבנץ.

 

גאנה: ריצ'ארד קינגסטון; ג'ון פנטסיל, סמואל קופור, ג'ון מנסה, עמנואל פאפו; סולי מונטארי, מיקאל אסיין, סטפן אפיה, אריק אדו; אסמואה גיאן, מתיו אמואה.

 

איטליה - ארה"ב (קייזרסלאוטרן, 22:00)

 

כמו תמיד אצל האמריקאים, הרי שגם עבורם הכבוד משחק תפקיד מרכזי, במיוחד לאחר התבוסה 3:0 לצ'כים. "הפסדנו משחק אחד", אמר המאמן ברוס ארנה, "אבל כל האתגר בספורט מצוי ביכולת התגובה שלך. אם ישנה איכות כלשהי בקבוצה שלי, הרי שהיא תצליח להתאושש. זה הרגע לזרוח ולהראות ממה אתה עשוי".

אל דאגה, הוא בסדר. פרנצ'סקו טוטי (צילום: רויטרס)

 

העובדה שהסבים של ארנה נולדו באיטליה, אינה אומרת דבר למאמן האמריקני, שקטל את שני כוכביו דמרקוס ביזלי ולנדון דונובן (שיוסט קדימה לעמדת החלוץ), אחרי ההפסד לצ'כים. "אנחנו עדיין לא במצב של קומה. אני אוהב את איטליה ותמיד עקבתי אחריהם, אבל מעולם לא ניצחנו אותם (איטליה ניצחה חמש פעמים בשבעה מפגשים) וזו הזדמנות שלנו". אגב, שתי הנבחרות, ביחד עם צ'כיה, נפגשו בבית 1 של מונדיאל 1990. אז הפסידה ארה"ב 1:0 לאיטלקים, משער של ג'וזפה ג'יאניני.

 

באיטליה מעודדים מחזרתו לאימונים של ג'יאנלוקה זאמברוטה, שהתאושש מפציעה בירך. גם ג'נארו גאטוסו ופרנצ'סקו טוטי, שנפגעו גם הם במהלך השבוע, החלימו מהר מהצפוי - כל השלושה מועמדים לפתוח בהרכב. "אם לא היינו מנצחים את גאנה", אמר המאמן מרצ'לו ליפי, "אז היה לנו מאוד קשה במפגש מול ארה"ב. עכשיו זה רק קשה".

 

בארץ המגף בכלל מתעסקים במאורו קמוראנזי, כוכבה של יובנטוס שהרגיז את כולם כשהצהיר: "אני לא מכיר את המילים להמנון האיטלקי". הקשר ממוצא ארגנטינאי, הגיע לורונה בשנת 2000 ומאז פרחה הקריירה שלו בארץ המגף.
"אין טעם לשאול אותי איזו חולצה אני מעדיף ללבוש", סיכם קאמורנזי, "ההחלטה כבר נעשתה ואי אפשר לשנות אותה ובמונדיאל כולי איטלקי. את ההמנון של איטליה הילדים שלי יודעים".

 

הרכבים

 

איטליה: ג'יאנלואיג'י בופון; ג'יאנלוקה זאמברוטה, אלסנדרו נסטה, פביו קנבארו, פביו גרוסו; דניאלה דה רוסי, אנדראה פירלו, סימונה פרוטה; פרנצ'סקו טוטי; לוקה טוני, אלברטו ג'ילארדינו.

 

ארצות הברית: קייסי קלר; אדי לואיס, אוגוצ'י אוניוואו, אדי פופ, סטיב צ'רנדולו; בובי קונווי, קלאודיו ריינה, פבלו מסטרויאני, דמרקוס ביזלי; לנדון דונובן, בראיין מקברייד.