טיפ: כך תיפטרו מסרגלי כלים מציקים

האקספלורר איטי מידי ? כך תסירו את כל התוספים המיותרים - שרידים מסרגלי כלים פולשניים שמתקינים את עצמם בגלוי או בחשאי ומסרבים לעזוב את הדפדפן

אהוד קינן פורסם: 20.06.06, 20:25

תוכנות רבות המותקנות במחשב מגיעות עם תוסף או סרגל כלים המותקן בדפדפן שלכם, ללא ידיעתכם. חלק מסרגלי הכלים והתוספים הללו נשארים על המחשב גם כשמסירים את התוכנה המקורית. לעיתים התוספים מוסתרים בדפדפן, והם גורמים לבעיות שאנחנו לא מודעים אליהן. סרגלי כלים אחרים, המותקנים בגלוי, משאירים "שאריות" גם לאחר שמסירים אותם מהדפדפן.

 

התוספים השונים עלולים להכביד על הזכרון ולהאט את הדפדפן. חלקם משתלטים על שורת הכתובות ושולחים את הגולש למנועי חיפוש או אתרים פרסומיים בהקלדת כתובות לא נכונות. בעיה נוספת היא ריבוי סרגלים עם חוסמי פופ-אפים. אלה יכולים להתנגש אחד עם השני, ולהפריע במיוחד כשרוצים לאשר לחלון פופאפ להיפתח, אז צריך לבטל את הסרגלים אחד אחד.

 

מה עושים?

  

תוכנות אנטי ריגול לא תמיד מוצאות את התוספים הללו, מכיוון שמדובר בתוספים לגיטימיים. עם זאת, ישנו פתרון פשוט יחסית, לגלות ולהסיר את כל התוספות המיותרות מהדפדפן.