בגיל 20 השתחררתי ישירות לשוק ההייטק, לעבודה מסודרת עם משכורת מכובדת, רכב חברה ושאר פינוקים. בגיל 24 קראו לי "גברתי", כשהסתובבתי בעולם עם אנשי עסקים בחליפות ונלחמתי על פרוייקטים ומכרזים מול כרישים רציניים. בגיל 26 כבר הייתי מנהלת שיווק עם תואר שני ולפני גיל 30 ניהלתי מערך ייצוא של מפעל (מפעל לא גדול, מחזור מכירות צנוע, יש עוד הרבה לאן לשאוף, אבל כל כולו תחת אחריותי המלאה).
היה כיף, היה מאתגר, מספק וממלא באדרנלין, אני לא מתחרטת על שנייה, אבל לפני שנה החלטתי לעצור את המרוץ, לקחת הפסקה מהכל ולבחון קצת את המשך הדרך שלי. שבוע חופש, גג חודש (כמה אני כבר אצליח לשבת בבית ולא לעשות כלום). תתפלאו, עברה שנה, אני עדיין נהנית וכלום ממש - עוד לא יצא לי לעשות.
יש חיים אחרי העבודה. לא יאומן. לא עוד עבודה של 24 שעות, מוח מוטרד, ימים שלמים מחוץ לבית, מטוסים, בתי מלון, מיילים, פקסים וטלפונים של לקוחות בערב, בלילה ולפנות בוקר - מתי שבא להם. במקום דו"ח מכירות אני קוראת ספר. במקום תכנית שיווקית וניתוחים אסטרטגיים אני כותבת לכם על אוכל ובמקום לעבוד על עיצוב של קטלוג או תערוכה חזרתי לצייר. נפגשת עם חברים, מבלה, מטיילת ומבשלת. סוף סוף, שוב מבשלת המון.
תגלית פנטסטית שהיתה לי בשנה הזו היא הגינה שלי. אני משקיעה כל יום בגינה, מגדלת שלל עשבי תיבול, פרחים מדהימים וכל צמח זוכה לתשומת לב אישית והמון אהבה. את הבוקר אני פותחת בטקס קבוע עם כוס קפה וסיגריה בחצר ומקבלת תזכורת לכמה החיים נפלאים גם בלי מרדף אחרי כסף או הצלחות לפי אמות מידה ומוסכמות של חברה תחרותית להחריד.
אחד הדברים הראשונים שעשיתי בחופש היה לזרוע עגבניות. סוג של סמליות לזמן שיש לי להשקיע בדברים לא מאוד חשובים ולהצמיח משהו מאפס. היו בשוק עגבניות תמר יפהפיות, הבשלתי אותן, יבשתי קצת בשמש וזרעתי בעציץ. הזרעים נבטו, השתילים גדלו ומכל הצמחים בגינה העגבניות בשבילי היו החשובות ביותר.
נלחמתי בכלבים, נלחצתי כשהשתילים הראו סימני גסיסה, נעזרתי במומחים ועשיתי להם החייאה. היו ספקנים שאמרו שאין שום סיכוי שאני אוכל עגבניות מהגינה אבל התעלמתי והמשכתי, אני האמנתי בעגבניות החופש שלי. השבוע קטפתי את שתי העגבניות הראשונות מהגינה שלי. שתי עגבניות תמר קטנטנות, העגבניות הכי מתוקות שטעמתי בחיים, מתוקות על הלשון אבל בעיקר בנשמה.
אז ברשותכם אני ארים כוסית וכמה מתכוני עגבניות ועשבי תיבול מהגינה - לחופש שלי. ועכשיו אם תסלחו לי, אני הולכת לגדל שאור קטן (זה פרוייקט החרות הבא שלי).
מרק עגבניות וגינת תבלינים
המרכיבים:
15 עגבניות גדולות וקלופות
5 גזרים גדולים
צרור נדיב של עשבי תיבול מהגינה (אורגנו, מיורן, בזיליקום, מרווה, טימין)
מיכל שמנת מתוקה
5 שיני שום
מעט סוכר (לפי הטעם, לנטרול החמיצות של העגבניות – תלוי בסוג העגבניות ובעונה)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
להגשה: פרוסות עבות של בגט או לחם שחור – קלויות
אופן ההכנה:
אורז עם עגבניות וזעתר
המרכיבים:
1 כוס אורז
1 עגבניה גדולה
1 כפית זרעי כוסברה מעוכים
3 שיני שום כתושות
חופן עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
בורי בעגבניות וטרגון
מתכון פשוט ונפלא לחובבי אניס. למה בורי? כי זה הכי זמין וקל והכי טעים במסגרת המגבלות. אבל היי, נפלתם על איזה מוסר או סי-באס משובח, אל תתביישו. הניחוח האניסי העדין של הטרגון משתלב נפלא עם ניחוחות ים ואני האחרונה שתתרעם אם תחליפו את הדג.
המרכיבים:
2 דגי בורי טריים בינוניים שלמים ונקיים4 עגבניות פרוסות
10 שיני שום פרוסות גס
1 כוס שמן זית (בערך)
4 גבעולי טרגון
מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה: