נעצרו 3 חשודים בתקיפת החייל הבדואי בקריות

השלושה, בני 15-16, נעצרו בחשד למעורבות בתקיפת החייל הבדואי ג'לאל טאווילי בקריית ים לפני ארבעה חודשים. אביו של החייל, שהועבר לשיקום בבית לוינשטיין, התקשה להאמין שנערים תקפו את בנו

אחיה ראב"ד פורסם: 06.07.06, 23:00

משטרת זבולון מאמינה כי הצליחה לפענח את פרשת תקיפת החייל הבדואי ג'לאל טאווילי מטמרה, שנפצע קשה לאחר שהותקף לפני כארבעה חודשים בקריית ים. המשטרה עצרה היום (ה') שלושה נערים, בגילאי 15 ו-16, נעצרו בחשד למעורבות בתקיפה. מעצרם של שני הנערים הוארך בבית משפט השלום בקריות עד יום שני, ומחר תבקש המשטר להאריך את מעצרו של החשוד הנוסף.

 

החייל, תושב טמרה, הותקף בעת שהוא ואחיו ליוו לביתה בקריית ים צעירה יהודיה. לבד מהוויכוח על רקע גזעי והחשש שבני המיעוטים "יחללו" את כבודה של היהודייה, היו במקום גם חילוקי דעות בגלל המוסיקה הרועשת שנשמעה מרכבם. בשיאו של הוויכוח תקפו מספר צעירים את שני האחים וגרמו לג'לאל, המשרת כנהג בבסיס צה"ל בטירת הכרמל, לפציעת ראש קשה. טאווילי מאושפז עד היום בבית לוינשטיין ברעננה, שם הוא עובר טיפול שיקום.

 

אביו של ג'לאל, עבדאללה טאווילי, סיפר היום שעוד מצפה לבנו תהליך החלמה ארוך. בין היתר הוא אמור לעבור ביום ראשון הקרוב ניתוח בעינו. טאווילי האב הוסיף שהופתע לשמוע מהו גילם של החשודים. "זה לא הגיוני שילדים בני 15-16 עושים דבר כזה. מה זה? הם נולדו עבריינים? הם צריכים לשבת הרבה זמן כדי שיבינו איזה נזק הם גרמו לבן שלי שיצטרך עוד להמשיך ולעבור שיקום ממושך".

 

הפרשה עוררה סערה ציבורית ונשיא המדינה, משה קצב, ביקר את החייל הפצוע ואת הוריו בבית החולים רמב"ם בחיפה והביע שאט נפש מהתקיפה הגזענית.

 

בימים שלאחר המקרה נעצרו מספר חשודים במעשה, אולם כולם שוחררו לאחר שהתברר שלא היו מעורבים במעשה. במהלך החודשים מאז התקיפה עסקה המשטרה באיסוף מידע מודיעיני שהגיא בסופו של דבר לסדרת המעצרים השבוע. מפקד משטרת זבולון, ניצב משנה קובי בכר, אמר שבידי המשטרה ראיות הקושרות את השלושה למעשים המיוחסים להם. הוא הוסיף שהחקירה בוצעה על ידי משרד החקירות בתחנה בשיתוף מחלק הנוער.