רשת השיווק שופרסל השלימה את מכירת 18 מסניפי רשת קלאבמרקט שהתמזגה עמה לפני כחצי שנה, והשלימה בכך את התנאים למיזוג שתי הרשתות.
שופרסל רכשה את קלאבמרקט תמורת כמיליארד שקלים, לאחר שקלאבמרקט נקלעה לחובות והוכנסה להפקאת הליכים ביולי שעבר. הממונה הקודם על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, אישר את המיזוג בין הרשתות, אך התנה זאת בכך ששופרסל תמכור 18 סניפים של קלאבמרקט, הממוקמים באזורים שבהם שני הסופרמרקטים היחידים הם של שתי הרשתות. זאת, כדי למנוע פגיעה בתחרות.
רשות ההגבלים מינתה את עו"ד חנינא ברנדס כנאמן למכירת זכויות קלאבמרקט בסניפים. ברנדס ליווה את הליך המכירה יחד עם סגנית מנהלת המחלקה הכלכלית ברשות ההגבלים, שירלי יקיש, וראש צוות המיזוגים ברשות, שי בקל.
הממונה על ההגבלים, רונית קן, אישרה היום (א') את מכירת הסניף האחרון, בקרית שמונה, לרשת המתחרה רבוע כחול. מרבית הרשתות נמכרו לרשתות קמעונאיות פרטיות קטנות ולא לרבוע כחול ולרשתות גדולות אחרות.
מרשות ההגבלים העסקיים נמסר: "המכירה תשפיע לטובה על מצבם של מאות אלפי צרכנים המתגוררים באזורים בהם ממוקמים הסניפים שנמכרו, ותמנע משופרסל להפוך למונופול אבסולוטי באותם אזורים".