מכשיר ה PMC – קיצור ל- portable media center הוא למעשה אחד מני נגנים ניידים רבים שיצרניות שונות משווקות, אשר מהווים חלופה ניידת למערכת ה- media center של חברת מיקרוסופט. הדבר מתבטא בכך שכל תפריטי המכשיר שומים לפריטים של מיקרוסופט. כמו כן כל ההתממשקות מול המחשב נעשית דרך ה-windows media player. יתרון או חיסרון – תחליטו בעצמכם. במבחן התוצאה היו מספר נושאים מעצבנים ביותר, יחד עם יתרונות לא מועטים.
שליטה פשוטה מאוד
נראה כי היצרנית הקפידה על עיקרון הפשטות: בחינה זריזה של הכפתורים על הנגן מגלה בצידו הימני כפתורי שליטה על עוצמת השמע ושליטה על נגן, קדימה ואחורה. בצד שמאל, פרט לכפתור jog ועוד מספר כפתורים בסיסיים, נמצא הלוגו של החלונות, האדום ירוק כחול צהוב – זה שמופיע על כפתור ה"התחל".
בהתחלה חשבנו שזוהי סתם עוד פרסומת לחברת מיקרוסופט ושמישהו ניסה להרוויח עוד כמה דולרים, אולם במבט שני מגלים שזהו כפתור. לחיצה עליו מכל תפריט, ומכל מקום בנגן עושה את מה שהייתם מצפים לו הייתם לוחצים בחלונות על התחל: מביאה אתכם לתפריט הראשי – כמה פשוט. בתפריט הראשי ניתן לגשת בין היתר לסרטים, מוזיקה ותמונות. כמו כן ניתן להיכנס לתפריטי ה-settings.
קורא WMV בלבד
לפשטות יש מחיר, והמחיר הוא שימוש בממשק של windows media player: כדי להזין לנגן שירים תמונות וסרטים פנימה, חובה עליכם להפעיל את התוכנה של מיקרוסופט לשם סנכרון. זו מצידה תשתדל לעשות לכם את החיים קלים: רוצים להכניס לנגן שלכם קובץ מוזיקה שאינו נתמך במקור בנגן? התוכנה תתחבר לרשת, תוריד plug-in במידת הצורך, ותמיר לכם את הקובץ לפורמט קריא.
בדומה לגישה שלiTunes של חברת אפל, זה נחמד כאשר העניינים מנגנים חלק, אבל יכול לעצבן כאשר הם לא. מינוס גדול בנגן הינו שהוא יודע לקרוא סרטים בפורמט WMV בלבד, וזה אומר שכל סרט בפורמט mpeg4 הפופולארי שקודד למשל עם divx הנפוץ, כאשר נרצה לצפות בו בנגן, נתחייב להמיר אותו לפורמט WMV. פעולת סנכרון אוטומטית אומנם, אך ארוכה יחסית. וזה כמובן בהנחה שהנגן של מיקרוסופט יודע להמיר את הקובץ ושאכן קיים לו plug-in באתר החברה.
חסר יכולת הקלטה עצמית
בניגוד ליתר המכשירים שסקרנו, ה-PMC אינו מסוגל להקליט ממקור וידאו, ואף לא ממיקרופון. למעשה הוא חסר יכולות קידוד, וללא הזנה חיצונית של מידע ממחשב הוא יהיה חסר שימוש. זהו למעשה המינוס הגדול ביותר של נגן זה. כמו כן, היצרנית ויתרה מראש על רדיו בנגן. לעומת זאת, הנגן כן מסוגל לשדר וידאו החוצה, דרך ממשק וכבלי TV OUT המסופקים עם הנגן. התמונה טובה, כצפוי מנגן שזהו ייעודו העיקרי.
הצג ה-LCD הפנימי שלו הוא מהקטנים שבדקנו:3.5 inch TFT LCD ברזולוציה של 320x240. התמונה טובה, ובתנאי תאורה ביתיים הוא נראה טוב. בתאורת שמש ישירה, התמונה אינה טובה. כמו כן הרמקול הפנימי קטן וחלש. לעומת זאת, ביצועי הכונן הקשיח כמו גם המעבד היו מהירים וטובים.
מאוד אהבנו את העובדה כי ניתן לשמור את הנקודה האחרונה בה עצרתם את הצפייה בסרט, וניתן לחזור בדיוק לאותה הנקודה כאשר נפתח מחדש את הקובץ. פעולת resume שכזו קיימת בעוד נגנים אבל ב-PMC ניתן לעשות זאת על מספר גדול מאוד של סרטים!
עיצובו של הנגן מזכיר מכונת משחקים, מראה ספורטיבי מרענן, הוא מעט כבד, אך לא הכי כבד שבדקנו. ישנה רגלית מובנת בגוף הנגן, אשר מאפשרת להעמידו בצורה נוחה לצפייה. הכפתורים מעוצבים טוב, אולי היה שווה להחליף בין הכפתורים שבצד ימין לבין אלה שבשמאל.
זמן הבטרייה עומד על 13 שעות למוזיקה, וקרוב ל-5 שעות וידאו. אולי זה בשל העובדה שהסרטים כולם מומרים לפורמט אחד (wmv), אבל זהו אחד הנגנים עם הכי הרבה כוח שבדקנו. כמו כן הבטרייה נשלפת וניתנת להחלפה באחת רזרבית.
בונוסים נוספים
נקודה לזכות הנגן: חשוב לציין את האוזניות המעולות המסופקות עם המכשיר - חברת iRiver פועלת בשיתוף עם החברה הגרמנית sennheiser יצרנים אוזניות וציוד שמע. וכמו במרבית הנגנים שלה, כך גם בנגן זה אוזניות המסופקות מצוינות. מהכרות קודמת שלנו עם המוצרים של סנהייזר, לא ציפינו לפחות מזה.
קיימת כניסת ממשק אשר בעתיד ישמש להרחבות שונות, אולי ממשק לשלט רחוק או ממשק למצלמה או אפשרות חיבור לרדיו. כרגע לא ידוע על פיתוח כלשהו בתחום הזה. לסיכום זהו נגן בסיסי, מוגבל ביכולות, ללא רדיו, וללא יכולות קידוד והקלטה, אך בעל הממשק הכי פשוט ונהיר שבדקנו.
מה בקופסא: אוזניות מצוינות, כבל USB רגיל, כבל SCART (צהוב אדום לבן), ונרתיק נשיאה בסיסי, דיסק תוכנות והדרכה ומטען.
ציון כללי:
מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet.
מפרט טכני:
הכותב הוא מנהל פורום מוזיקה דיגיטלית בקהילות ynet. אם יש לכם שאלות נוספות או אתם מעוניינים במידע נוסף - היכנסו לפורום.