תעשיית המוזיקה הבריטית החריפה את צעדיה נגד משתפי קבצים לא חוקיים במדינה, ותבעה אתמול (ב') משתי ספקיות אינטנרט להשעות 59 חשבונות של גולשים, אשר לטענתה, שיתפו שירים בניגוד לחוק.
איגוד חברות המוזיקה בבריטניה קרא לספקיות Cable & Wireless ו-Tiscali להצטרף אליו במאבק נגד משתמשים פיראטיים אשר פוגעים בתעשיה.
"אמרנו במשך חודשים כי זה לא מקובל מצד ספקיות האינטרנט להתעלם מפגיעה בזכויות יוצרים בהיקף כה גדול", אמר יו"ר האיגוד, פיטר ג'יימיסון, בהצהרה שפירסם. "סיפקנו לספקיות הוכחות חד משמעיות על הפרת זכויות יוצרים בשירותים שלהן. כעת עליהם לעשות סדר ולנתק את המנויים האלה".
דוברת Cable & Wireless מסרה כי מדיניות החברה היא לסגור חשבונות של משתמשים המשתפים קבצים בניגוד לחוק. היא סרבה להוסיף פרטים אך ציינה כי החברה "תנקוט את הצעדים הדרושים כדי להסדיר את העניין". מ-Tiscali נמסר, כי החברה לא סוגרת חשבונות של משתמשים באופן אוטומטי, על פי דרישה, אלא לאחר בדיקה. "אנחנו בודקים את המידע שנמסר לנו ונגיב בהתאם", נמסר.
איגוד תעשיית המוזיקה זכה בעבר בניצחונות משפטיים נגד גולשים שהעלו שירים בניגוד לחוק ושיתפו אותם עם אחרים. הארגון אסף עדויות נגד המשתפים באמצעות מעקב אחריהם בתוכנות שיתוף הקבצים. על פי האיגוד, זוהו 42 כתובות IP השייכות ל-Cable & Wireless ו-17 כתובות IP של Tiscali, השייכות לגולשים שהעלו "כמויות גדולות" של שירים המוגנים בזכויות יוצרים.
רק ספקיות האינטרנט יכולות לקשר את כתובות ה-IP האלה עם שמות של גולשים. תעשיית המוזיקה בארה"ב ניסתה לכפות על ספקיות אינטרנט לחשוף שמות של גולשים המעורבים בפעילות דומה, כביכול, אך הפסידה במאבקה זה בבית המשפט ב-2004.
כעת על חברות המוזיקה להשיג צו של בית משפט המחייב את הספקיות לחשוף את השמות, אך מאפשר לצרכנים להתגונן מול הטענות לפני שהשמות ייחשפו.