קטיושה קטלנית במירון: סבתא ונכד נהרגו

האש מלבנון לא פוסקת - וגובה מחיר כבד: אמש נהרגו סבתא ונכדהּ בן ה-7 בנפילה במושב מירון. אביו ואמו נפצעו, וכן בני משפחה נוספים. גם כרמיאל, צפת ונהריה הופגזו. תושבי הצפון נכנסו לשבת מתוחה, אותה יבלו בתוך חדרים מוגנים או בסמוך אליהם. צה"ל מפעיל גל שקט ברדיו

אחיה ראב"ד ונטע סלע עודכן: 15.07.06, 00:22

מחיר דמים לקטיושות מלבנון: אמש (יום ו') נהרגו סבתא ונכדהּ בן ה-7 ממטח שספג המושב מירון שליד צפת. בכך עולה לארבעה מניין האזרחים הישראלים שנהרגו עד כה מן הירי. בפגיעה ישירה בבית במושב נפגעו גם אביו ואמו של הילד, ועוד ששה בני אדם, בהם גם ילדה בת 10 שספגה רסיס בצווארה ומצבה הוגדר קשה. 

 

ששה מהפצועים הובהלו לבית החולים "זיו" בצפת, בהם גם הילדה שנפצעה קשה וסבהּ, שנפצע ברגלו. שלושה נפגעי חרדה הגיעו אף הם לבית החולים. תוך כדי המתנה לנפגעים במירון נשמעו פיצוצים עזים בסמוך, וצוות בית החולים התבקש להיכנס לתוך המבנה.

 

בית המשפחה במירון אחרי הקטיושה (ירון ברנר)

 

בימים האחרונים מקפידים אנשי משמר הגבול להסתובב בין היישובים בצפון. הם הגיעו גם ליישוב מירון לאחר ירי הקטיושה אמש. מפקד המפקדה הכפרית גליל, רפ"ק ניז'אר דהאר, אמר: "אנחנו מסתובבים בין היישובים כדי לתת תחושת ביטחון, אבל הבעיה היא שחלק מהתושבים, למרות כל האירועים לא נשמעים להוראות, לצערי". למרות כל זאת הוא הוסיף, "מורל האזרחים גבוה למרות הפצועים והנפילות. הכי חשוב שאנשים יישמעו להוראות הצבא, המשטרה ופיקוד העורף".

 

אמש ספגה כרמיאל ארבע קטיושות, וכך גם נהריה. נפילות היו גם בקריית-שמונה, בצפת ובמעלות. קטיושה נוספת נחתה בעלייה לצפון רמת-הגולן, שם נפצע קל נהג סמיטריילר, שהוביל טנקים וירד להחליף גלגל.

  

מן המטח בנהריה נפגעו שמונה תושבים. הם פונו לבית-החולים בעיר במצב קל, שלושה מהם עם פגיעות רסיסים והשאר נפגעי הדף וחרדה. באחד המקרים - ברחוב ההגנה - נפגע מצבור גז ביתי, שעלה באש. צוותי כיבוי מהגליל המערבי השתלטו על האש ומנעו את התפשטותה.

 

מאז יום רביעי, עת פרצה המלחמה ללא כל הכנה מוקדמת, נורו לא פחות מ-300 קטיושות לעבר יישובי הצפון, ועוד כ-500 פצצות מרגמה. מקו חיפה וצפונה נכנסים התושבים לשבת מתוחה מאוד, במהלכה הם מתבקשים להישאר במרחבים ממוגנים, חלקם ממש בתוך המקלט.   

 

מלחמה בשתי חזיתות - כך זה החל

 

שעות ארוכות של חרדה עברו אתמול על התושבים. בזה אחר זה זרמו הדיווחים על עוד ועוד נפילות, עוד ועוד פצועים. צוותי מד"א, שהוזעקו שוב ושוב לבתים, מוסדות ציבוריים ומרכזים בלב היישובים המופגזים, טיפלו בכ-50 בני-אדם.

 

הרקטות הגיעו עד צפת, נהריה, חצור, בית ג'אן, בירנית, מעלות, מתת, סאסא, פקיעין, מעלות, משגב עם, שאר יישוב, צפונית לקיבוץ הגושרים וסמוך לקיבוץ מעיין ברוך.

 

פגיעה ישירה במירון (צילום: חגי אהרון)

 

אתמול, לקראת כניסת שבת, פרסם פיקוד העורף הנחיות חדשות לתושבים: בחיפה, הקריות, עכו וטירת הכרמל הם נקראים לשוב ולהיכנס למבנים ולשהות בסמוך למרחב מוגן בדירה או לחדר פנימי בבית, המרוחק מפתחים, חלונות וקירות חיצוניים. לתושבי הצפון מקו עכו-צומת עמיעד-כרמיאל וצפונה קורא פיקוד העורף להיכנס לתוך מרחב מוגן בדירה או לחדר פנימי בבית, המרוחק מפתחים, חלונות וקירות חיצוניים. 

 

בעת הישמע קול נפץ או צפירה, נמסר, יש להיכנס מיד למרחב מוגן או לאותו חדר פנימי. על השוהים מחוץ למבנה להיכנס לחדר מדרגות או להיצמד למחסה ולשכב על הרצפה. השוהים ברכב מתבקשים לצאת ממנו ולהיכנס למבנה קרוב.

 

עוד התפתחויות:

 

 

 

 

 

 

 
פורסם לראשונה 14.07.06, 18:53