עותק נדיר של כתבי שייקספיר נמכר בלונדון

מדובר באסופת מחזות מלאה שנמכרה במכירה פומבית לסוחר ספרים בריטי בעבור 5.2 מיליון דולר. זהו העותק השני בעולם המצוי בידיים פרטיות

אי.פי פורסם: 16.07.06, 12:23

אסופה נדירה של מכלול כתביו של וויליאם שייקספיר מהמהדורה הראשונה שיצאה לאור בשנת 1623 נמכרה ביום חמישי האחרון בלונדון בעבור סכום של 5.2 מיליון דולר.

 

אסופת כתביו השלמה של שייקספיר, הנחשבת לאחד הספרים החשובים בשפה האנגלית, נרכשה על ידי סוחר הספרים סיימון פינץ' במסגרת מכירה פומבית שנערכה בסותביס לונדון. הספר, הכרוך בכריכת עור עגל כפי שהיה נהוג במאה ה-17, הוא אחד מתוך 40 העותקים המלאים שנתגלו עד כה ואחד הבודדים המצויים בידי אספנים פרטיים. ערך הספר נע בין 4.6-6.4 מיליון דולר, כך על פי מומחים. באופן רשמי נקראת האסופה "הקומדיות, הסיפורים והטרגדיות של מר וויליאם שייקספיר". במהדורה זו של כל כתבי שקספיר 36 מחזות ומחציתן (בהן "מקבת" ו"הלילה השנים עשר") פורסמו בה לראשונה. על פי דעת חוקרי ספרות, ללא מהדורה זו סביר להניח כי מחזות אלו היו אובדים.

 

מתוך 750 עותקים שכללה המהדורה הראשונה של אסופת כתבי שקספיר, רק כשליש שרדו את שיני הזמן. לדברי פיטר סלי, מומחה בתחום הספרות האנגלית מטעם סותביס, מרבית העותקים המוכרים בעולם חסרים דפים ולמעט ספר בודד שנרכש על ידי המיליונר פול אלן בעבור 6.16 מיליון דולר, שאר העותקים הם בבעלות מוזיאונים, אוניברסיטאות וספריות. את הספר העמידה למכירה ספרייה פרטית בלונדון שהוקמה בתחילת המאה ה-18 על ידי דניאל וויליאמס.