מזכירות ההתאחדות לכדורגל ערכה היום (ב') ישיבה בה דנה גם במצב הבטחוני. יו"ר ההתאחדות לכדורגל, איצ'ה מנחם, פתח בפניה לתקשורת, וביקש שלא לפנות לאופ"א בנושא זה. כמו כן פנה איצ'ה לכל אנשי ההתאחדות לא לעסוק בנושא. "המזכירות פונה לכל הגורמים להוריד את הנושא מסדר היום".
בהתאחדות ציינו כי המשקיף הצ'כי במשחק האינטרטוטו של מכבי פ"ת בשבת האחרונה, העביר דוח חיובי ונקי על קיום המשחק בהרצליה. ההתאחדות משוכנעת שהמשחקים הבינלאומיים יתקיימו בארץ והמזכירות פונה לכל הגורמים להוריד את הנושא מסדר היום.
כזכור, מכבי חיפה אמורה לשחק בתחילת אוגוסט במסגרת מוקדמות ליגת האלופות, ואילו הפועל תל אביב, בית"ר ירושלים ובני יהודה צפויות לשחק במוקדמות גביע אופ"א.
אופ"א טרם ביטלה את האיסור על קיום משחקים בינלאומיים בישראל מחוץ לגוש דן, וההדרדרות במצב הבטחוני וירי הטילים על עיר הכרמל בודאי שאינה מעלה את הסיכוי שהאיסור יתבטל, אך למרות זאת במכבי חיפה מדגישים כי היו רוצים לארח את משחק הבית בקרית אליעזר.
המנכ"ל איתמר צ'יזיק אמר בנושא: "הבקשה שהגשנו להתאחדות בנוגע לארוח באצטדיון ר"ג נוגעת לגבי המשחקים בשלב הבתים של ליגת האלופות, ולא לגבי סיבוב המוקדמות. אנו מקווים עדיין לארח את המשחק בחיפה, אבל במצב שנוצר כרגע אנחנו כבר לא יודעים למה לקוות. נקווה שיהיה בסדר".
יו"ר ההתאחדות, איצ'ה מנחם, ביקש מהתקשורת שלא לדון יותר בעניין אירוח המשחקים: "כל עוד לא קיבלנו הודעה מאופ"א בעניין אירוח המשחקים, אנחנו לא מתכוונים לפנות אליהם בעניין. לא צריך להעיר את הדובים משנתם, אין בזה כל היגיון. ביום שבת נכח במשחק האינטרטוטו בהרצליה משקיף צ'כי מטעם אופ"א ואמר שהוא ימליץ לקיים את המשחקים בארץ ויבהיר להם שמה שרואים בטלוויזיה לא משקף את המציאות בארץ".

מנכ"ל ההתאחדות, חיים צימר: "כרגע אין שינוי בעמדת אופ"א בנוגע לאירוח משחקים בארץ, הגרלת משחקי הסיבוב השלישי תיערך בשבוע הבא ויכול להיות שנבקש שהמשחק הראשון יהיה משחק חוץ ואז משחק הגומלין יהיה בבית בעוד יותר מחודש. אנחנו לא פועלים בעניין כי אין למה לפעול".
ההתאחדות הוולשית: "ישראל רגילה לארח בקפריסין"
בעוד איצ'ה מבקש מהתקשורת הישראלית לא לעסוק בסכנת העתקת המשחקים מישראל יש ברחבי אירופה מי שעוקב אחר המצב בדאגה רבה. ההתאחדות הוולשית, ששתי נבחרות שלה יגיעו ארצה בחודש הבא, כבר פנתה לאופ"א בבקשה להעביר את המשחקים לקפריסין, שם על פי הוולשים רגילה ישראל לארח את משחקיה.
נבחרת וויילס עד גיל 21 תפגוש את מקבילתה הישראלית באיצטדיון העירוני בהרצליה ב-16 לאוגוסט במסגרת מוקדמות אליפות אירופה. בריאן פלין, המאמן
הוולשי, שהה בישראל בשבוע שעבר על מנת לבדוק מלונות ומשטחי אימון. "ברור שאנחנו מודעים למצב, אבל ההחלטה נתונה בידי אופ"א. בדקתי את השטח ואין פה שום בעיה, עשינו את כל ההכנות למסע ואם לא יגידו לנו אחרת נגיע לישראל".
הנבחרת הוולשית השניה שתגיע ארצה היא נבחרת הנשים, שמורכבת משחקניות חובבניות, ותתמודד מול ישראל במוקדמות גביע העולם.