יש מי שייראה בהשקת ה-Samsung S400i הוכחה כי סלקום אינה נוטשת את טכנולוגיית ה-i-mode, ויש מי שיטיל ספק בהנחה זו, לאור העובדה כי המכשיר משווק ברשת דינמיקה בלבד ולא על ידי סלקום. בכל מקרה, מדובר בתוספת מעוררת סקרנות לקטלוג המכשירים באתר סלקום.
עיצוב ומראה חיצוני
ה-S400i הוא מכשיר סליידר המצויד במנגנון בעל תחושה קפיצית לסגירה ופתיחה מהירה של שני חלקי המכשיר. משטח המקשים צר מעט, וכמו בכל מכשירי הסליידר, העובדה שמרכז הכובד במכשיר נוטה להשתנות בפתיחתו, מחייבת זמן הסתגלות מסוים לשימוש ממושך במקשים אלו.
המכשיר משלב שני צבעי פלסטיק-שחור מבריק ואפור טיטניום. בחזית המכשיר ניתן למצוא את הכיתוב Samsung על פס מתכת אפור ומבריק.
עיצוב אלגנטי
ה-S400i מעוצב, לטעמי, באופן מאוד אלגנטי. עיצובו מוקפד ואינו מצועצע, ושילוב הצבעים יוצר מראה רציני, מכובד ופונקציונלי, כנראה כמו קהל היעד אליו המכשיר פונה.
המכשיר קטן, אך לא יותר מדי, הוא מחליק לכיס בקלות, וגם כשהוא שם הוא לא מפריע במיוחד מאחר והוא שוקל רק 88 גרם.
אמנם, לא מדובר בגזרה הדקה של סדרת ה-RAZR של מוטורולה, או בעיצוב העדין והמוקפד של הנוקיה 6280, או 6111, אך עדיין, יחסית לחלק גדול מהמכשירים הנמכרים בשוק, הוא משדר יוקרתיות ואקסקלוסיביות.
מסך
המכשיר מצויד במסך איכותי מסוג TFT בעל 262000 צבעים, ברזולוציה של 220X176. בתנאי אור גבוה במיוחד (בשמש באור יום) המסך והצבעים נראים כהים אך עדיין התצוגה ברורה וקריאה. בתנאי אור נמוך ובחושך-המסך מציג תמונה מעולה, צבעונית ברורה ומלאת חיים.
ממשק
כיאה למכשיר i-mode, הסמסונג S400i טורח להזכיר לנו בכל פעם כמה כדאי וקל לנו להשתמש באפשרות שמספקת הטכנולוגיה הזאת. זה מתחיל בשני כפתורים יעודיים בחזית המכשיר, האחר לכניסה לפורטל הראשי של ה-i-mode, והשני עם ציור מעטפה המוביל ישירות לשירות ה-i-mail, קצת מבלבל מאחר ובדר"כ כפתור עם ציור של מעטפה מוביל אותנו לתפריט ההודעות של המכשיר.
בעת לחיצה על הכפתור הכסוף במרכז המכשיר אנחנו נכנסים לתפריט הראשי. התפריט צבעוני ותשעת האייקונים בנויים מאנימציות בנות 3 תמונות היוצרות תנועה. במרכז, איך לא-קישור נוסף לשירות ה-i-mode. לחיצה על כל אייקון בתפריט הראשי מובילה לתפריטים המורכבים משורות, ובתוכן תתי תפריטים נוספים, בהתאם לפונקציה שאליה אנחנו רוצים לגשת במכשיר, באופן המוכר לנו גם מהסמסונג 900.
ישנם משתמשים שאינם מסוגלים לסבול את צורת הממשק הזאת, וישנם כאלו שלא מסוגלים להבין איך אפשר אחרת. אני אישית לאחר תרגול של מספר דקות הצלחתי להתרגל לשימוש במכשיר.
ספר הטלפונים יעיל ואינטואיטיבי מאוד, קל להתמצא בו, בין אם בזכרונות על גבי כרטיס ה-SIM, ובין אם על אלה בזיכרון הפנימי של הטלפון.
מבחינת יציבות התוכנה, לאורך השבוע שבו המכשיר בילה אצלנו לא נתקלנו בתקלות, תקיעות או באגים כלשהם. מדובר בנקודת זכות מאוד חיובית, במיוחד עבור משתמשים רגילים שלא מעוניינים לפגוש את נציגות שירות התיקונים בתדירות גבוהה מדי.
מולטימדיה
שלא תשלו את עצמכם, הסמסונג לא מתיימר להיות מכשיר מולטימדיה. עם זאת המכשיר מתהדר בנגן מולטימדיה המסוגל לנגן אך ורק את פורמט ה-AAC. חבל שסמסונג לא השכילה לשלב במכשיר תמיכה בפורמט אחר, יותר פופולרי, ה-MP3.
כך או כך, מדובר באפשרות שאינה פרקטית במיוחד, לאור העובדה שיש במכשיר זיכרון פנימי בנפח צנוע מאוד של 13 מגה וללא יכולת הרחבה. מעבר לכך, בגרסתו ברשת סלקום, ישנה חסימה להעברת תכנים מסוימים, שלא הורדו דרך האינטרנט הסלולרי, או במקרה זה-ה-i-mode.
המכשיר מכיל נגן וידאו המנגן קבצי 3GP. קובץ ניסיון שהעברנו אליו (סרט וידאו ההדגמה של מוטורולה ברוקר) הוצג על מסך הסמסונג באופן חלק ומרשים.
הקבצים השונים מושמעים על ידי הרמקול הפנימי המיועד לביצוע שיחות "ללא
ידיים", והעוצמה הנמוכה שרמקול זה מפיק, מאלצת אותנו להחזיק את המכשיר די קרוב לאוזן, האוזניה המונופונית המסופקת עם המכשיר הפתיעה אותנו באיכותה, בעוצמת השמע, ובבסים הנקיים.
חבל שלא מדובר באוזניות סטריאופוניות, אך גם כאן הדבר מיותר למדי, שוב בגלל גודלו המזערי של הזיכרון במכשיר.
המכשיר תומך בהורדת טרוטונים, ורינגטונים באיכות של עד 64 POLY. הצלצולים נשמעים ברור ובעוצמה סבירה, אך גם כאן לא היה מזיק אם הרמקול מסוגל היה להפיק עוצמה גבוהה יותר.
מצלמה
בעת פתיחת המכשיר, בחלקו האחורי של הפאנל הקדמי, נחשפת עדשת המצלמה, מבזק זעיר, ומראה לצילום עצמי. רעיון עיצובי זה המופיע גם בסמסונג 900 תורם מאוד להגנה על המצלמה מפני אבק, חול ולכלוך שתופסות מצלמות במכשירים בהם העדשה אינה מוגנת.
המצלמה היא ברזולוציית VGA בעלת 0.3 מגה פיקסל שאינה מאכזבת אך גם אינה מרשימה באופן יוצא דופן. היא מפיקה תמונות סטילס בלבד, סבירות יחסית למצלמה מסוגה ועשויה לספק את מי שמעוניין להעביר תמונות בהודעות MMS או לצפות בהן על מסך המכשיר בלבד, מי שמעוניין לפתח מתמונות אלו פוסטרים-כדאי שיחשוב על מכשיר אחר.
ממשק השימוש במצלמה מאפשר שליטה על בהירות וזום בתמונה. תפריט אפשרויות הצילום מאפשר לנו בחירה בין פלאש פועל באופן קבוע, דולק אך ורק בעת צילום, או כבוי באופן קבוע.
כמו כן, ישנה אפשרות לצלם תמונות בתוך אפקטים כמו גווני חום עתיק, נגטיב או שחור לבן. גימיק נוסף הוא האפשרות לצלם תמונות בתוך מסגרות מוכנות מראש-מתאים לשליחת MMSים מיוחדים ליום הולדת יום נישואין, ועוד. היה נחמד אם היו משנים את כיתוב המסגרות לעברית.
קישוריות
תפעול ה-Bluetooth מאוד נוח ופשוט. בתפריט ההגדרות קיימת גישה לתפריט Bluetooth אשר מאפשר שליטה על כל מאפייני הקישורית, לרבות חיפוש התקנים אחרים, וסנכרון עם מכשירים אחרים. העברת הקבצים מהמכשיר ואליו התבצעה ללא בעיות מיוחדות ובמהירות.
ערכת ה-S400I אינה כוללת בתוכה כבל נתונים אך אין ממש צורך בכבל שכזה מאחר וכל מי שיש לו מתאם Bluetooth במחשב יוכל להסתנכרן איתו מול המכשיר באופן מלא.
חיבור המכשיר למחשב באמצעות Bluetooth מאפשר לנו להשתמש ב-S400i גם כמודם סלולרי לכל דבר, והתמיכה בתקשורת הנתונים המהירה EDGE הופכת אותו למודם בעל קצבי נתונים מהירים יחסית.
ביצועי שיחה וסוללה
לא נתקלנו בבעיות קליטה כלשהן במהלך השבוע שבו המכשיר היה ברשותנו ומשך רוב הזמן ניתן היה להוציא שיחה ולנהל שיחה ללא הפרעות מיותרות. השמע, למרות היותו חלש מעט, הוא איכותי ונקי מרעשים.
על פי הדף המצורף למכשיר, השמע באזניית ה-Bluetooth אמור להיות חלש יותר מהשמע במכשיר עצמו. בפועל, המצב הפוך, ודווקא באוזניה שומעים יותר חזק וברור. גם עוצמת הספיקר הפנימי קצת חלשה אך במרחק סביר מהמכשיר עדיין ניתן לנהל באמצעותו שיחה.
האוזניה החוטית המונופונית המצורפת עם המכשיר הפתיעה אותנו מאוד לטובה, והציגה איכות ועוצמת שמע טובה יותר מבין כל האפשרויות האחרות שמציג המכשיר לביצוע שיחה.
הסוללה בעוצמה של 800 mAh ,אמורה על פי נתוני היצרן, להחזיק בין 140 ל-170 שעות המתנה, וכ-210 דקות שיחה. מהתרשמותנו בשימוש במכשיר, ביצועי הסוללה קרובים מאוד לנתוני היצרן, והתחושה המתקבלת היא שסוללת המכשיר אכן מצליחה לעמוד במשימה.
מחיר המכשיר
מחיר המכשיר הוא 44.90 שקלים ב-36 תשלומים חודשיים (1,616 שקלים), כאשר במסגרת מבצע הקיץ מקבלים רוכשיו זיכוי בסך מחירו של המכשיר בכל חודש, בתנאי שיעשה בקו שימוש בהיקף גדול מ-199 שקלים. בקניית המכשיר יש לקחת בחשבון שכמו בכל מכשיר i-mode, גם ב-S400i אנו מחויבים להתחבר לחבילת גלישה.
לא מדובר במחיר יקר מדי למכשיר שמכיל את כל מה שדורש משתמש רגיל כיום, אך מצד שני, השוואה למכשירים אחרים בעלי מאפיינים ותכונות דומות עשויה להציגו כמכשיר שאינו משתלם לרכישה במחירו הנוכחי. ה- NEC- 411i, לדוגמה, מציג ביצועי מצלמה טובים יותר ומחירו כיום הוא רבע ממחירו של הסמסונג.
להגנתו של הסמסונג ניתן להגיד שמדובר במכשיר שיצא רק לפני כשבועיים, ומחירו של ה-NEC היה דומה כשהושק לפני כשנה וחצי. יתרון נוסף של ה-S400i היא היכולת להעביר תמונות וקבצים מסוימים ב-Bluetooth תכונה שחסומה כרגע ב NEC.
סיכום ומסקנות
ה-S400i הוא מכשיר יפה וטוב - הוא אמנם לא מציג פריצת דרך לא במצלמה, לא באיכות שיחה, צלצולים או MP3 ולא מציג חידושים או מאפיינים שלא הופיעו בעבר במכשירים אחרים. ה
יתרון שלו נעוץ בשילוב בין כמה תכונות שמשתמשים ממוצעים מחפשים במחיר שאינו קורע את הכיס, ובעיצוב מכובד ומרשים.
גם אם המכשיר אינו מיועד לקהל הצעיר או לחובבי מוזיקה, חוסר התמיכה ב-MP3 בולטת. נוסף על כך, גם התמיכה בפורמט AAC לא מושלמת. נקודה נוספת לרעתו של המכשיר היא הזיכרון הפנימי המצומצם שלו. היינו רוצים גם לראות במכשיר מצלמה קצת יותר איכותית. כיום, מצלמת VGA אינה מספיקה.
למרות כל האמור לעיל, מי שאוהב את הממשק של סמסונג, ומחפש מכשיר i-mode-זהו המכשיר עבורו. שילוב ה-Bluetooth, המצלמה, העיצוב היוקרתי, והערך המוסף של ה-i-mode הופך את המכשיר הזה לבחירה ראויה וכלל לא רעה.
ציון: ![]()
יתרונות: עיצוב יוקרתי,ממשק הפעלה נוח ופשוט, תמיכה ב- Bluetooth, קל וקטן.
חסרונות: זיכרון פנימי מצומצם וללא יכולת הרחבה, מצלמה בסיסית, העדר תמיכה ביכולות מוזיקה וב-MP3.
מידות ונתונים
כתבות וידיעות נוספות בנושאי גאדג'טים וסלולר מתפרסמות באתר pocket.co.il