לרוב, כשמתקבלים דיווחים על רקטות שנוחתות בתוך מי הכנרת, זה סימן טוב שאין הרס או נפגעים. ואולם, הרקטות שנחתו באגם הצפוני, כבר גרמו עד היום לנזקים לאחת הספינות של ה"לידו" ולמסעדת הפגודה, שני סמלי התיירות המוכרים ביותר של טבריה.
ה"לידו", חברת הספנות הטבריינית ששמה יצא למרחוק גם בעולם הרחב, סופגת מדי יום, מאז החלה הלחימה, הפסדים של כ-100 אלף שקל בקירוב. גם המסעדות "דקס" ו"הפגודה", הנמצאות במתחם התיירותי על חופי הכנרת, ריקות מאדם. דווקא מצבן העגום הוא שמנע אסון כאשר נפגעו בראשית הלחימה.

איתן גרוס, מבעלי "הפגודה" ורסיסי הרקטה (צילומים: חגי אהרון)
ורד גרוס-גרנות, בתו של הבעלים, איתן גרוס, סיפרה ל-ynet: "באותו ערב שנחתו הטילים היו צריכים לאכול ב'דקס' חברי קונגרס אמריקאים, המטח שנפל ופגע במסעדה פספס אותם בכמה שעות, הם שמעו על מה שקרה ונמלטו". צחי גרוס, בנו של בעלי המסעדה: "היה לנו נס גדול. בכל אחת מהמסעדות אוכלים מדי יום בין 400-500 איש. אני לא רוצה לחשוב מה יכול היה לקרות".
המטחים הראשונים שנחתו על העיר הביאו במהרה להפצת השמועה שמסעדת הפגודה נהרסה כליל, ובעלי המקום קיבלו מאות אי-מיילים מסועדים מודאגים, מהארץ ומהעולם, שביקשו לדעת מה קרה. "רצינו רק לוודא שה'דקס', שהוא המקום האהוב עלינו, לא נפגע", כתב אזרח אמריקני, תושב החוף המערבי, שבילה במקום מספר פעמים בעבר.
איתן גרוס הקים את המקום במו ידיו לפני 40 שנה, ומאז הפך המתחם לשם דבר. למרות המצב, מתעקשים בני משפחת גרוס, שמתגוררים בתוך מתחם התיירות, להישאר קרוב. היום, כאשר נחתו המטחים על טבריה והאזור, נחתה אחת הרקטות סמוך לביתו של איתן, שעל אף היותו בן 80, מתעקש להישאר קרוב.
"אף אחד לא ינצח אותנו. נכון שחוששים, אבל אנחנו יודעים שהתיירים שמגיעים לאכול כאן ולהפליג בספינות, הם אותם תיירים שיישנו אחר כך במלונות בטבריה, ויבקרו בשאר החלקים בארץ, ואם בימים אלו לא יהיה להם מענה אנושי, שלו ורגוע, לא יהיו לנו הזמנות לחודש אוקטובר ונובמבר", אומרת יערה בר לב, אחת ממנהלות המקום.