סקירה: Sandisk M230

ה-M230 הוא נגן סטנדרטי לחלוטין ולא נראה הכי טוב, אך הוא בהחלט נותן תמורה הולמת למחירו ויש בו רדיו עם קליטה מצויינת, אך חסרה תמיכה בעברית

שי פלג פורסם: 08.08.06, 12:31

ה-M230, נגן mp3 סטנדרטי לחלוטין, אינו יכול לנגן סרטונים (mpeg 4), ואיך נאמר זאת בעדינות, הוא לא הכי יפה שתוכלו למצוא היום בשוק. עם זאת, הנגן הזה עושה בדיוק מה שהוא צריך לעשות: לנגן מוזיקה ולהשמיע רדיו.

 

נכון שהוא לא חדש בכלל, והוא לא נראה הכי הכי מבין כלל נגני זיכרון ההבזק הקיימים, אבל הוא הינו בעל יתרון אחד גדול שבעיני רבים יחשב למעלתו הגדולה: מדובר ביחס תמורה למחיר הכי טוב שתוכלו למצוא – נגן מצוין במחיר זול, מרכיב חשוב בציון שנתנו לו. עם זאת, חסרה בו תמיכה בעברית, למקרה שרציתם להעביר את האוסף של כוכב נולד.

 

הנגן הגיעה עם מעטפת הגנת פלסטיק שקופה, ודי פשוטה יש לציין. כמו כן מסופקת רצועת סקוצ' המיועדת לענוד את הנגן על הזרוע בזמן ריצה או אימון. לדעתי הנגן גדול מעט עבור ענידתו בעת ריצה, אולם עבור אימון במכון כושר הוא מתאים בהחלט.

 

הרדיו הכי טוב

 

מבין כל הנגנים הקטנים שבדקנו, ה-M230 הגיע עם הרדיו הכי טוב. אפילו בתנאי משרד "קשים" עם הרבה הפרעות וקירות מבטון, הרדיו פשוט קלט וסיפק תדר טוב, כמעט נקי מרעשים לחלוטין. האוזניות עצמן משמשות כאנטנה ומומלץ בעלון המצורף גם לחבר את כבל ה-usb המסופק כדי לקבל קליטה טובה יותר.

 

זה מעט מגוחך להסתובב עם כבל usb תקוע בקצה אחד של הנגן ובבדיקה מצאתי כי אין בו כל כך צורך: הקליטה טובה בכל מקרה. עבור כל מי שמעוניין בנגן נייד בעיקר בשל האפשרות להאזין לרדיו, זהו ללא ספק הנגן הטוב ביותר. בשל יבוא מקביל לארץ, שימו לב בעת הרכישה כי חלק מהדגמים המיובאים מגיעים ללא רדיו. מומלץ לוודא זאת מול המוכר.

 

גדול במעט, אך נוח

 

עיצוב הנגן די גדול יחסית לנגן מבוסס זיכרון הבזק (פלאש) "ספורטיבי", הכפתורים העיקריים שלו – דפדוף קדימה ואחורנית, כמו גם כפתור ה-play/pause, הכפתור הלא כל כך שימושי select A/B וכפתור הבחירה – כולם גדולים ונוחים ומוצגים בחזית הנגן.

 

נגנים פלאש מוזיקה

כפתורי ה-menu ובורר עוצמת השמע מאוד קטנים ודקיקים, אולם אלה מבודדים מיתר הכפתורים, הרחק בקצה הנגן ולכן עדיין נוחים לשימוש, גם בעת פעילות ספורטיבית.

 

כפתור ה –hold המונע לחיצות בטעות אם אתם מחזיקים את הנגן בכיס המכנס לדוגמא, ממוקם בתחתית הנגן. לצידו תמצאו גם את כפתור ההקלטה, גם הוא מעוצב קטנטן ומבודד.

 

באופן כללי, עיצוב הנגן הינו מעט שמנמן ונובע מהצורך להכיל בנגן סוללת AAA קטנה. משקלו הכולל יחד עם הסוללה לא נורא כבד יחסית ליתר הנגנים בקטגוריה.

 

אוזניות בינוניות

 

האוזניות המקוריות לא מוצלחות, אולם עדיפות הרבה יותר על פני האוזניות המסופקות יחד עם נגני mpio, לדוגמא. 

 

עבור מברית הצרכנים המחפשים נגן זול, מדובר בצליל מספק וטוב. הן דווקא נוחות באוזן לאורך זמן, ואם אתם מתעקשים על אוזניות חלופיות, במחיר לא גבוה של 150 שקלים תוכלו למצוא זוג מצוין אשר ייקר לכם את הקניה במעט, אולם עדין תשמרו על יחס עלות מול תועלת גבוה.

 

תאורה לוקה בחסר, יכולות הקלטה מוגבלות

 

הנגן בעל מסך LCD עם תצוגה ברורה ולא דחוסה במידע מיותר. הפונטים של הנגן גדולים וברורים, וקל לקרוא אותם. אולם התאורה שלו מעט לוקה בחסר, ועלה הצורך להפעיל את התאורה הפנימית הכחולה פעמים רבות, מה שכמובן גזל מאנרגיית הסוללה.

 

אין לנגן כניסת line in אולם הוא בעל יכולות הקלטה מרשמקול פנימי. לעומת זאת איכות ההקלטה אינה ניתנת לשינוי והינה קבועה, ואינה גבוהה במיוחד. הוא יכול גם להקליט ישירות מהרדיו, אך ניכר כי לא שמו דגש בחברה על יכולות ההקלטה של המכשיר.

 

זמן נגינה ארוך במיוחד

 

הסוללה לא מתרוקנת  כל כך מהר כפי שניתן לצפות מסוללת AAA קטנה, וזמן הנגינה הכולל ארוך במיוחד, יחסית לנגנים האחרים: 19 שעות מוצהרות נמדדו על גבי הסוללה החד פעמית. יתר הנגנים שבדקתי אשר השתמשו בסוללת AAA לא הגיעו בכלל לזמן האזנה רצוף ארוך כל כך.

 

בהאזנה לקובצי mp3 יחד עם האזנה לרדיו בה צריכת האנרגיה נמוכה הרבה יותר, הצלחתי לסחוט אף 22 שעות ויותר.

 

הדפדוף בתוך הנגן נעים ופשוט, וכמו בהרבה נגנים אחרים הנגן ממיין את המוזיקה שעליו לפי קטגוריות שונות של אמן או אלבום או ז'אנר. אין חובה להשתמש בתוכנה מתאמת בשעת חיבור הנגן למחשב, אשר מהווה יתרון גדול למי שמייעד את הנגן לשימוש כ-disk on key. 

 

מה באריזה:

אוזניות, סוללת AAA חד פעמית, כבל usb, רצועת סקוצ' לזרוע, נרתיק הגנה מפלסטיק שקוף, כולל מתאם לחיבור לרצועה, דיסק עם דרייברים למחשבים עם מערכות הפעלה ישנות  ועלון הדרכה. הייתי שמח לו היה מסופק כבל usb ארוך יותר.

 

מפרט טכני:

קבצים נתמכים: mp3, wma.

זיכרון: 512 מגהבייט, 1 גיגהבייט, 2 גיגהבייט, 4 גיגהבייט.

ממשק: USB 2.0, יציאת אוזניות.

שמע: לא מוצהר

סוללה: AAA מתחלפת. זמן מוצהר 19 שעות.

מסך: 2 צבעים (LCD), תאורת מסך כחולה.

משקל: 26 גרם ללא סוללה. (סוללה שוקלת 11 גרם נוספים בערך)

גודל: 79mm x 43mm x 25mm

ציון:

 

להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet