"באתי להקשיב לכם, ללמוד על פעילותכם ולראות את דרכי ההתמודדות של האוכלוסייה הנמצאת באזור", כך פתח הבוקר בתחנת מד"א נהריה את ביקורו בישראל ד"ר יעקב קלינברגר, נשיא הצלב האדום הבינ"ל. אל הביקור נלוו יו"ר מד"א ד"ר נועם יפרח, מנכ"ל מד"א אלי בין ומנהל אזור אשר האחראי על פעילות אנשי הארגון בגליל המערבי, רחמים סידיס.
חדר מלחמה - סיקור נרחב ב-ynet משתי החזיתות
ד"ר קלינברגר הגיע לישראל דרך מעבר ראש הנקרה לאחר שערך סיור בלבנון. הוא סיפר כי ההרס והפגיעה באוכלוסייה נראה היטב בכפרי דרום לבנון, בצור ובצידון, אולם עם זאת "הוא אמר שביירות מנהלת בסך הכל חיי שיגרה כאשר חוף הים מלא באנשים וכך גם העסקים התוססים בלב הבירה הלבנונית", אמר יפרח. "הוא הישווה את זה לחיי השיגרה בתל אביב ובגוש דן שלדבריו, נהנות מהניתוק מהלחימה בשלב הזה".

במהלך ביקורו קיבל ד"ר קלינברגר סקירה על פעילות אנשי מד"א מאז ראשית הלחימה ולאחר מכן ביקש לסייר במספר מקלטים בעיר. כאשר הגיע אל השכונות המזרחיות בנהריה, שספגה עד כה עשרות פגיעות, שוחח קלינברגר עם התושבים ושמע מהם על המצוקה והקושי בישיבה במקלטים. "לא פשוט לראות קשישים וילדים סובלים משני הצדדים כתוצאה מהלחימה הקשה בגבול הצפון", אמר.
במקלט 412 פגשו אנשי מד"א והצלב האדום תושבת העיר, אם לחמישה, שבמשך שבועיים מנסה להשיג מימון לקניית תרופות לילדיה שלקו בדלקת גרון קשה. "אתם צריכים לדאוג לנו", אמרה לאורח הנכבד. "אתם ארגון הומניטרי. אני ממשפחה ששייכת ליוצאי צד"ל וחיה במקלט הזה לצד התושבים הוותיקים ומתמודדת יחד איתם עם מחסור בתרופות ובסיוע דחוף נוסף".
זמן קצר לאחר מכן הודיע דובר מד"א, ירוחם מנדולה, כי איש מטעם הארגון שהצטרף לא מכבר לצלב האדום, יגיע למקום על מנת לבדוק את הילדים ולהעניק להם טיפול רפואי ראשוני. בדרכו החוצה מן המקלט קיבל קלינברגר תזכורת למציאות העגומה כאשר אזעקה נשמעה ברחבי העיר נהריה, ובעקבותיה נפילה בשטח פתוח לא הרחק מהמשלחת ומהעיתונאים שסיקרו אותה.
אומן הטלפתיה הישראלי-אנגלי, אורי גלר, נילווה אל ד"ר קלינברגר ותירגם לו את טענות התושבים. הוא הסביר לו על הסבל שספגה השכונה בה סייר, מאז ראשית הלחימה. "עשרות אנשים חיים סביב השעון במקלט צפוף עם שירותים בודדים - בלי אור יום ועם אוויר דחוס", אמר גלר. "זו תמונה שצריכה להיחרט בעיני המשלחת שהגיעה לכאן היום".
ד"ר נועם יפרח, יו"ר מד"א, התייחס לנקודת המבט של הצלב האדום על המצב: "אין זה סוד שארגון הצלב האדום עומד בקשר גם עם ארגון החיזבאללה והם אמורים למסור עדכון מסוים למשפחות החטופים בלבנון ולנציגי ממשלת ישראל.
"אני מקווה שהצלחנו לתת להם תמונת מצב על פעילות מד"א ושאר ארגוני הביטחון וההצלה תחת אש הקטיושות, על הפגיעות הרבות בנפש וברכוש ועל מצבה של האוכלוסייה החיה בנהריה, ובשאר יישובי הצפון". בהמשך היום ייפגשו חברי המשלחת עם משפחות החטופים.