"זה נראה קל אבל עבדנו כל כך הרבה וכל כך קשה", אמר האנסן, שותף לארבעת שיאי העולם שקבעה נבחרת ארצות הברית בתחרות שנערכה בויקטוריה שבקנדה.

האנסן הקדים ב-2.37 שניות את האלוף האולימפי והשיאן העולמי בעבר, קוסוקו קיטאג'ימה. סקוט יושר מארה"ב זכה במדליית הארד.
פלפס ניפץ את שיא העולם שלו ב-200 מטרים מעורב אישי ועצר את השעונים בזמן של 1:55.84 דקה, שיפור של עשירית השניה לשיא מלפני שלוש שנים. סיום חזק של הכריש האמריקני העניק לו את הזהב, לפני בן ארצו ריאן לוחטה.

"כשאנחנו קופצים למים ומתחרים, זה מוציא את הטוב שבנו", אמר פלפס. "אין לי ספק שהתחרות עם ריאן עוזרת לי ודוחפת אותי קדימה. זה גם טוב לקהל, ככה הוא יותר מעורב".
פלפס, שבאולימפיאדת אתונה זכה בשש מדליות, הוביל את נבחרת ארה"ב בתחרות הפאן פסיפיק לשיא עולם ב-4X100 חופשי וזכה בזהב ב-400 מעורב וב-4X200 חופשי.
ארון פירסול ניתץ את שיאו ב-200 מ' גב והעמיד אותו על 1:54.44 דקה, שיפור של שתי עשיריות השניה לשיא הקודם. פירסול קבע את תשע הזמנים הטובים ביותר במשחה ל-200 מ' גב ולא נוצח בשש השנים האחרונות. "כששוחים גב שומעים את הקהל, והקהל פה היה מצוין", אמר לאחר הגמר.
כוכב השחיה האמריקני העולה, קולן ג'ונס, ניצח בספירנט ל-50 מ' חופשי בזמן 21.84, לפני אלוף העולם רולנד שומאן מדרום אפריקה, 22:12 שניות.