קשה להגות את שם המסעדה הזו: מי שלא מצליח שיאמר פשוט מזל דגים באנגלית. אז מדוע דגים, כשהיא בכלל מסעדה בשרית? כנראה בשביל המזל. ואם מזלות, אז גם קצת היסטוריה: השף המוכשר הוא נועם ציפורי, ובימים אלה של מלחמת לבנון השנייה, זה שם שראוי להתעכב עליו. נועם הוא בנו של מי שהיה סגן שר הביטחון במלחמת לבנון הראשונה, מוטק'ה ציפורי. האב הוא איש אצ"ל רב פעלים שהיה קצין שריון ראשי במלחמת יום הכיפורים. בימי סברה ושתילה, כשהעולם חיפש חבל בעזרתו אפשר יהיה לקשור את העניין לצווארה של ישראל, יצא ציפורי בהצהרות שנתנו את החבל.
כיבדתי אותו אז על אומץ ליבו ועל יושרו, גם אם ייתכן שבמבחן הפרקטיות הוא שגה.
המסעדה של בנו גם היא מובלת על ידי אישיות יוצאת מהכלל. לא רבות המסעדות שבהן אתה חש את אישיותו של שף המקום בכל פרט, ופייסס היא אחת מהבודדות. מומי דהאן, בן למשפחת המכוניות אלדן, עשה הימור מוצלח, לקח את נועם ונתן לו יד חופשית. ונועם נראה בדיוק כמו שף שאתה יכול לסמוך עליו. הסינר שלו משובץ בכתמים, שערו פרוע ופניו מפיקות חביבות אין קץ. לפי מראהו אני מניח שהוא טועם את כל המנות. כמה שונה מהשפים מדור ההיי-טק שיוצאים ממטבחם מדוגמים ונטולי רבב.
פייסס פונה לרחוב בקרבת מלון המלך דוד, אך היא חלק ממלון אלדן. לכן בערב היא צריכה להתלבש אחרת לכבוד אורחיה הירושלמים. התפריט מלמד על סיבוב קולינרי מעניין שהשף לוקח אותנו אליו. נגיעות ביסטרו צרפתי, כמו נתח פילה ברוטב פורט על מצע ארטישוק ממולא בפטריות ושרי, רפרופים דרום אמריקאיים כמו פאהיטס עוף ובוריטוס, וגם מנות מקומיות כמו צלעות טלה בציר הבית. לכבוד הקיץ הם מציעים תפריט ב-79 שקל לאדם.
פתחנו בסלמון טריאקי. בשרו של הסלמון עמד בדום מתוח וגם הרוטב הטוב שמעל לא עזר. הזמנו פאהיטס עם בצק מצוין. אבל אם היו מוחלפים נתחי העוף שבפנים לפרגיות, התוצאה הסופית היתה טובה בהרבה. כידוע, אנחנו לא ממליצים בדרך כלל על מאזטים מפני שהם סותמי תיאבון ידועים. אבל כאן אל תהססו להזמין את סלט השעועית הקר, שמגיע עם שמן שומשום וגרעיני שומשום קלויים. כמה פשוט, ככה טעים. ואותו הדבר עם סלט העגבניות החריף: פשוט, ריחני וטעים.
סטייק האנטריקוט מגיע עם סיפור ייחודי. הוא מושרה בשמן 7-5 ימים, שיטה שלא שמענו עליה קודם אבל מניבה תוצאה סופית טעימה. היונה הזמינה רביולי ממולא בתרד וסלמון, וקיבלה מנה מאוזנת, קצת מכל דבר ובלי הנטייה הקיימת במסעדות מסוימות להפריז במרכיבים במנות שכאלה.
באחרונות, אם נועם ישקיע את אותה מידה של יצירתיות, נקבל חגיגה. ובינתיים - לכו רק על הסורבה. לא תתאכזבו. השירות מתאים לאופיו של השף והוא חברותי מאוד. המלצרים לא ישירו לכם שירים על מרכיבי המנות, אבל יביאו אותן בזמן ובסבר פנים יפות; זאת בניגוד ל"לילית", למשל, שמציעה אוכל מצוין אבל עם שירות שכבר קיבל מאיתנו כמה הערות.
פייסס מכוונת לממוצע, עם תפריט משובח יחסית. תנו לה עוד כמה חודשים והיא תמצב עצמה כתחרות משמעותית בהיצע הקולינרי של הבירה. שבוע טוב.