וורלד גרופ הולדינגס, בשליטת צביקה בארינבוים מוכרת את חלקה ב-Insureworx, חברת הבת העוסקת בתחום התוכנה לענף הביטוח, בכ-152 מיליון שקל במזומן (34.6 מיליון דולר) לתאגיד אמריקאי גדול העוסק בתחומי התוכנה.
וורלד גרופ מחזיקה 75% ב-Insureworx. העסקה התבצעה לפי שווי חברה של 230 מיליון שקלים (52.3 מיליון דולר) ל-Insureworx. רווח ההון הצפוי לוורלד גרופ הנו כ-70 מיליון שקל.
Insureworx נרכשה על ידי בארינבוים ב-2003 בתמורה ל-35 מיליון שקל בלבד. בעת הרכישה עמד מחזור המכירות של החברה על כ-70 מיליון שקל והרווח התפעולי עמד על כ-5 מיליון שקל. תוך שלוש שנים הצליחה החברה להגדיל את מחזור מכירותיה פי שלוש לכ-230 מיליון שקל והרווח התפעולי קפץ ליותר מ-31 מיליון שקל.
"אני מאמין שהסוד הגדול הוא ברכישה", אמר היום בארינבוים ל-ynet, "למכור אפשר תמיד ב-5 מיליון יותר או פחות, אבל העניין הוא לרכוש את החברה הנכונה בזמן ובמחיר הנכון. בימים אלה אנחנו ממשיכים לחפש ולבחון אופציות לרכישת חברות נוספות".
בנוגע למימושי הקבוצה אומר בארינבויים: "לא מדובר כאן באסטרטגיה מכוונת של מימושים אנחנו בוחנים כל הצעה לגופה, כאשר הקו המנחה הוא מה שמציף את ערך החברה עבור בעלי המניות".
בתחילת שנת 2005 רכשה החברה את אחת המתחרות הגדולות שלה (חברת Taliant). עם השלמה מוצלחת של המיזוג והרחבת מצבת הלקוחות של החברה הפכה Insureworx לגורם מוביל בשוק וליעד רכישה אסטרטגי על ידי ענקי תוכנה אמריקאים.
וורלד גרופ: הפסד נקי של 16.3 מיליון שקלים
וורלד גרופ רשמה ברבעון השני של שנת 2006 הפסד נקי של 16.3 מיליון שקלים. כך עולה מהדו"חות הכספיים שמפרסמת החברה היום. זאת, לעומת רווח נקי של 1.22 מיליון שקלים שקשמה הקבוצה ברבעון השני של 2005. מדובר בהפסד של 28 אגורות לכל משקיע המחזיק במנייה של הקבוצה.
200 מיליון שקל במזומן בקופה
גרי שארן, מנכ"ל החברה אמר היום: "בתחילת שנת 2006, במסגרת אסטרטגית ההתרחבות של החברה, פנינו לאחת מחברות התוכנה הגדולות בתחום הפיננסי בארה"ב במטרה לרכוש מהם פעילות משלימה בתחום הביטוח. כעבור 48 שעות קיבלנו תשובה מהנהלת התאגיד כי הם אינם מעוניינים למכור לנו את הפעילות אלא לרכוש אותנו".
צביקה בארינבוים, יו"ר וורלדגרופ אמר: "אני מאמין כי חברת השקעות לא נבחנת לפי השקעה ספציפית אלא על פי סך ביצועי הפורטפוליו שלה. להערכתי תמהיל ההשקעות שלנו מצוין ובחברות הקיימות בו טמון פוטנציאל השבחה משמעותי. וורלד גרופ הולדינגס נסחרת היום בשווי של כ-140 מיליון שקל. עם השלמת העסקה תחזיק וורלד גרופ בקופתה למעלה מ-200 מיליון שקל. החוסן והאיתנות הפיננסית מאפשרים לה להתמודד על עסקאות משמעותיות במשק".