בית ההשקעות פריזמה משיק שתי קרנות נאמנות חדשות בשיתוף פעולה עם בנקי ההשקעות הבינלאומיים UBS וגולדמן זאקס. שם הקרנות: פריזמה UBS אירופה ופריזמה גולדמן זקס יפן.
הקרן פריזמה UBS אירופה תשקיע לפחות 50% מהשווי הנקי של נכסי הקרן בניירות ערך של תאגידים שהונפקו במדינות הנכללות במדד MSCI EUROPE. הקרן תתנהג באופן דומה לקרן שמנהל UBS מזה 8 שנים. בפריזמה מציינים כי זו תהיה הפעם הראשונה שקרן נאמנות ישראלית תנוהל על ידי בנק ההשקעות הגלובאלי UBS. על פי נתוני החברה הקרן הצליחה "להכות" את מדד המניות האירופי MSCI לאורך זמן.
הקרן גולדמן זקס יפן תשקיע 90% מהשווי הנקי של נכסי הקרן בניירות ערך הנסחרים במטבע היפני (ין), בפקודנות ין או יתרות ין. תיק ההשקעות של הקרן ינוהל על ידי גולדמן זקס.
כלכלן מבית ההשקעות גולדמן זקס ציין היום (ב') כי עליות השערים שנרשמות לאחרונה בשווקים היפנים מונעת משיפור בגורמים פנימיים ביפן, ולהערכתו העלייה בצריכה הפרטית והמשך הרפורמות הפוליטיות ביפן עשוייות להביא להתאוששות ממושכות בכלכלה היפנית. שתי הקרנות יושקו ב-7 בספטמבר 2006.
UBS וגולדמן זקס נחשבות לחברות המובילות בעולם בתחום ניהול השקעות ונכסים. UBS מנהלת 2.2 טריליון דולר והיא מעסיקה 72 אלף עובדים בעולם. גלדמן זקס מנהלת נכסים בהיקף של 530 מיליארדי דולר, ולה 11 סניפים ברחבי העולם.