נגן ה-Zune: לא ידידותי כלפי DRM

None

יורם, הבלוג פורסם: 17.09.06, 11:30

ים המלל שנשפך עד כה על Zune מתעלם מנתון אחד חשוב: Zune לא תומך בטכנולגיית הגבלת השימוש הנוכחית של מיקרוסופט, טכנולוגיה שזכתה לשם הציני משהו: "PlayForSure".

 

משתמשים שרכשו שירים מחנויות מוזיקה מקוונות שעושות שימוש בטכנולוגיית ה-DRM המכונה PlayForSure, לא יוכלו להאזין להם בנגן ה-MP3 החדש שלמיקרוסופט, Zune. לא ברור אם הנגן כולל טכנולוגיית הגבלת שימוש חדשה, או כלל לא.

 

לא ברור האם מיקרוסופט שילבה ב-Zune מימוש שונה של DRM, אבל בטוח שהנגן הזה לא יאפשר למשתמשים שרכשו שירים באמצעות Napster2.0, Rhapsody, Yahoo! Unlimited, Movielink ,Cinemanow, לנגנם. למרות זאת, Zune דווקא מאפשר לנגן שירים נטולי DRM.

 

משתמשים שירצו להמיר את השירים שרכשו בעזרת תוכנות עוקפות כמו FairUse4WM, יצטרכו למעשה להשתמש בתוכנה שחוקיותה מוטלת בספק, או לרכוש את השירים מחדש.

 

מצד אחד, נשמע כמו צעד מבטיח (אם מיקרוסופט לא שילבה שם מנגנון חלופי) אבל מצד שני, זה לא נשמע הוגן במיוחד כלפי השותפות העסקיות של מיקרוסופט, ועוד פחות כלפי לקוחות שהסכימו לרכוש שירים מוגבלים. (מקור: לינמגזין)