גשם בעתו: גשמים קלים ירדו הערב (יום ב') בגליל העליון, אצבע הגליל, אזור חיפה, השרון ועד לאזור גדרה ורחובות במרכז.
גשם חזק ירד בקריית שמונה, במטולה ובמספר יישובים בגליל העליון ובאצבע הגליל. בחלק מן המקרים מלווה הגשם בסופות ברקים וברוחות. עד כה לא נמסרו על נזקים שגרם הגשם מלבד שלוליות בכמה נקודות בכבישי הצפון. ברמת הגולן ובצפת התקדרו השמיים לפנות ערב אך עד כה לא זכו התושבים להיות עדים ליורה המיוחל, שצפוי לסיים קיץ לוהט.
תושבים רבים באזור השרון נתפסו ללא מטריות ובבגדים קצרים ומיהרו למצוא מחסה מפני היורה. גם באזור תל אביב דיווחו תושבים על ממטרים מקומיים, שלא ארכו זמן רב.
הגשם שירד בשרון הפתיע לא רק את מי שיצא מביתו עדיין בלבוש קייצי. כך למשל, התכוננו בגן אירועים באזור השרון לקראת חתונה, כאשר החופה וקבלת הפנים היו אמורים להיערך בחוץ. הגשם שירד הערב הרטיב את כל הכיסאות שסידרו לכבוד האורחים והמלצרים נאלצו להכניס במהירות את כל הכיבוד פנימה, אל תוך האולם. גם האורחים שהגיעו והיו אמורים להיות בחוץ בקבלת הפנים, נסו פנימה.
החזאי בועז דיין מסר כי בהמשך הערב והלילה צפויים גשמים מקומיים בעיקר בצפון, ותחול ירידה קלה נוספת בטמפרטורות. הגשמים יימשכו עד מחר בשעות הבוקר בעיקר בצפון ולאורך החוף. במהלך היום ייעשה מעונן חלקית והטמפרטורות יהיו רגילות לעונה. יהיה מעונן חלקית בצפון ובמרכז ונאה בדרום.
מלבד עננים, ינשבו מחר רוחות צפון מערביות קלות והים התיכון יהיה גלי ומסוכן לרחצה. ביום רביעי תחול התחממות ניכרת, ובסוף השבוע יחול שרב כבד. הקלה משמעותית צפויה רק ביום כיפור.