"ציוריו של היטלר" מוצעים לכל המרבה במחיר

None

איי.פי פורסם: 25.09.06, 23:23

רישומים וציורים בצבעי מים שצויירו לכאורה על ידי הצורר הנאצי אדולף היטלר, יוצעו מחר (יום ג') למכירה פומבית בבריטניה.  (ראו את התמונות באתר בית המכירות)

 

פרסום הידיעה על המכירה בחודש שעבר עורר גל שיחות טלפון של מעוניינים להשתתף במכירה, מקנדה ועד ניו זילנד. 21 ציורים בצבעי מים ושני רישומים מוצעים למכירה. הם נמצאו בבית בבלגיה, לא רחוק ממקום מושבו של היטלר שהחל את דרכו כצייר חובב בזמן מלחמת העולם הראשונה.

 

מתכוננים למכירה (צילום: איי.פי)

 

דובר בית המכירות סיפר כי בעליהן האנונימי של היצירות אישר את חתימתו של היטלר וכן את סימני הזיהוי האחרים שמעידים על כך כי מדובר ביצירותיו. עם זאת, לא ניתן לומר בוודאות מוחלטת כי מדובר ביצירותיו של צורר כיוון שהמומחים שבחנו אותן בשנות ה-80 כבר אינם בין החיים. למרות זאת, ייתכן שהיצירות יימכרו בסכום של 8,000 דולר האחת.

 

"הקונים הפוטנציאלים מודעים לבעייתיות שבהוכחת הדברים, אך הם גם רואים ביצירות האלה, שגילן כמאה שנה - יצירות שמייצגות חלק מהעבר", הסביר הדובר. "יש בהן עניין היסטורי יותר מאשר ערך אמנותי", הבהיר.

 

מקובל להניח כי היטלר צייר מאות ציורים לפני שהפך למנהיג המפלגה הנאצית. בעבר כבר נמכרו ציורים שצייר במחיר שנע בין 5,000 ל-50 אלף דולרים. ציוריו של היטלר מתארים את נופי גרמניה, ועל פי ההערכות הוא צייר אותן ב-1924.

 

יצירותיו, כמו גם פריטים אחרים שהיו שייכים לנאצים, עוררו מאז ומתמיד מחלוקות רבות. במדינות אירופאיות רבות ובכללן גרמניה, נאסר הסחר בפריטים אלה. במרכז להיסטוריה צבאית בוושינגטון שמורות יצירות של הנאצים ובכללן גם ציורים של היטלר, אך הם נעולים היטב ולא מוצגים לראווה.

 

"מדובר בטעם רע מאוד", הסבירה רונדה ברד ממרכז שמעון ויזנטל בלוס אנג'לס. "רוב בתי המכירות לא עוסקים בכך, כיוון שמדובר בפגיעה באנשים רבים שעדיין חיים היום".

 

למרות הרגישות הרבה, עדיין נרשם ביקוש גבוה לפריטים שקשורים בחייו של היטלר גם היום. בשנת 2004 נמכר כרך מיומניו של היטלר תמורת 8,000 דולר. סוחר אמנות בריטי מכר שולחן כתיבה וכיסא ששימשו את היטלר תמורת 525 אלף ליש"ט.