הפציעה חמורה: אטו בחוץ ל-5 חודשים

החלוץ הקמרוני של ברצלונה יחמיץ את מרבית העונה, רייקארד יעניק אשראי לגודיונסן וסביולה. צרפת: פביאן בארטז עדיין ללא קבוצה, על סף פרישה

סוכנויות הידיעות פורסם: 29.09.06, 00:49

החדשות הרעות נהפכו רעות יותר. אמש (ה') קיבלה ברצלונה את הידיעה כי סמואל אטו ייעדר לכ-5 חמישה חודשים מהמגרשים, זאת לאחר שעבר ניתוח לאיחוי קרע במיניסקוס של ברך ימין. אלופת אירופה תיאלץ להסתדר למשך מרבית העונה ללא אחד החלוצים הטובים בעולם.

 

בבוקר יום ה', למחרת משחק החוץ בליגת האלופות מול ורדר ברמן, ההערכות דיברו על היעדרות של חודשיים או שלושה. אחרי הניתוח, כאמור, שינו הרופאים את דעתם לגבי זמן ההחלמה שיידרש לחלוץ הקמרוני המצוין. אטו יחמיץ שלבים קריטיים של העונה, ויקווה כי עם שובו ברצלונה תתמודד בשלב הנוקאאוט של הצ'מפיונס ליג.

סמואל אטו בכותל המערבי. יתפלל להחלמה מהירה יותר (צילום: איי.פי)

 

בין היתר, ייעדר החלוץ מהקרב הכפול והמסקרן מול צ'לסי באוקטובר, ויחמיץ כ-20 משחקי ליגה בספרד. לאור העובדה כי מועד ההעברות הקיצי כבר תם, ייאלץ המאמן פרנק רייקארד להסתדר עם שחקני החוד הנוכחיים - אידיור גודיונסן, חאבייר סביולה וסנטי אסקרו.

 

בארטז על סף פרישה

בקיץ האחרון נטש פביאן בארטז, מי שנחשב פעם לשוער הטוב בעולם, את מארסיי ונשאר ללא קבוצה. כעת, חודש לתוך העונה, שוקל השוער הצרפתי להוריד את הכפפות ולתות את הנעליים באופן סופי. ולא, לא בגלל שהוא לא קיבל הצעות. ארבע כאלה דווקא הגיעו, אבל בארטז דחה את כולן.

פביאן בארטז, רצה לחזור לטולוז - לא יצא לפועל (איי פי)

 

"כרגע, הצעות מאנגליה, איטליה וטורקיה לא מעניינות את פביאן. גם לא מעבר למקום אקזוטי יותר כמו קטאר", אמר סוכנו של השוער, ז'אן-מארי קאנטונה,

 אחיו של אריק. "בקרוב יכול להיות שפביאן יגיד 'אני פורש'. בעת הזאת החלטת הפרישה טרם הבשילה אצלו" הוסיף הסוכן.

 

ניוקאסל, שמחפשת מחליף לשיי גיבן הפצוע, עשויה לפנות לשוער, שבעברו רשומות זכיות בגביע העולם וביורו וקדנציה במנצ'סטר יונייטד. בארטז היה מעוניין לחזור לטולוז, שם החל את הקריירה, אך המהלך נכשל כבר באוגוסט האחרון. אם אכן יפרוש הוא יצטרף לחברו זינדין זידאן ברשימת השחקנים שגמר המונדיאל בקיץ היה המשחק האחרון שלהם בקריירה.