רנו קליאו ספורט לדלי תקציב?

רנו מציידת את הקליאו-3 במנוע 2.0 ליטר חדש עם 138 כ"ס, ופונה למי שאינו מעוניין (או יכול) להשקיע ב"ספורט" היקרה בהרבה. תגיע אלינו? אולי בעתיד

רועי צוקרמן פורסם: 30.10.06, 17:19

רנו תציע החל בחודש הבא מנוע חדש לקליאו-3, הסופר-מיני ששיווקה בישראל צפוי להתחיל בקרוב. מדובר במנוע 2.0 ליטר עם 138 כ"ס ותזמון שסתומים משתנה, שיוצע בתחילה עם תיבת שישה הילוכים ידנית ובעוד מספר חודשים גם עם תיבה אוטומטית. הקליאו-3 משווקת באירופה זה כשנה, והוצעה עד עתה עם מנועי 1.6-1.2 ליטר בנזין או 1.5 ליטר טורבו-דיזל.

 

ברנו מסבירים כי המנוע החדש נועד כדי לגשר על הפער הגדול שנוצר בין הקליאו הרגילה, שצוידה עד עתה במנוע 1.6 ליטר 112 כ"ס בגרסתה החזקה ביותר, לבין הקליאו ספורט, לה מנוע 2.0 ליטר עם 197 כ"ס. הקליאו בגרסתה החדשה, שתוצע ברמות גימור "דינמיק S" או "GT" (עם כיול מתלים ספורטיבי), תתברג לדברי הצרפתים בדיוק באמצע מבחינת ביצועים והתנהגות כביש.

רנו קליאו 2.0 ליטר החדשה

 

ברנו מספרים כי הקליאו 2.0 תאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש ב-8.5 שניות, ותגיע למהירות מרבית של 203 קמ"ש. ביצועים אלה יאפשרו לה להתמודד מול סופר-מיני חצי-ספורטיביות, דוגמת טויוטה יאריס T-ספורט ופיז'ו 207 GT, המצוידות במנועים בעלי הספקים דומים. מבחינת עיצוב, הקליאו 2.0 ליטר אינה שונה מגרסאות רגילות של קליאו, עם יוצא דופן אחד - חישוקי "16 חדשים.

 

ומה איתנו?

 

מחברת קרסו, יבואנית רנו לישראל, נמסר ל-ynet כי הגרסה החדשה עדיין אינה מוכרת, ובכל מקרה אין כוונה להביאה בשלב זה לישראל. לדבריהם, תשומת הלב מופנית עתה להשקה המקומית של הקליאו, בגרסת 1.6 ליטר אוטומטית. בשנה הבאה תבחן היבואנית שוב את כדאיות שיווק הקליאו ספורט.