במסגרת המדיניות החדשה יוטלו מכסי יצוא בסך 5% על מוצרי נפט ופחם, מכסים בסך 10% על מתכות ומינרלים. על ריצוף מעץ ומקלות אכילה חד-פעמיים יוטל מכס בסך 10%, ומכס בסך 15% יוטל על נחושת, ניקל ומוצרים דומים.
במקביל להגדלת מכסי הייצוא, יוסרו או יופחתו מכסי יבוא על מגוון של מוצרים, ביניהם 26 מוצרי אנרגיה ומשאבים, כמו נפט, פחם ואלומיניום. המכסים יופחתו מרמה של 6% היום לרמה של 0% עד 3%.
לדברי ה"צ'יינה דיילי", הצעד מראה כי הרשויות בסין מעניקות חשיבות יתר היום למאזן הסחר החיצוני ולארגון מחדש תעשייתי פנימי מאשר לשיעור צמיחה דו ספרתי בסחר. העיתון מסר כי המכסים הם "זמניים", אך לא ציין את מועד פקיעתם. עוד ציין העיתון כי המדיניות נועדה להגדיל את יעילות ניצול האנרגיה ולעצור את התפתחותן של תעשיות זוללות אנרגיה.
העודף המסחרי של סין הגיע בינואר-ספטמבר השנה ל-110 מיליארד דולר, ועבר את השיא שנקבע בשנת 2005 כולה, ועמד על 102 מיליארד דולר.