גם כשהקים משפחה ובית במושב שדה-יעקב והתמסר לעבודתו כרפתן - המשיך לדמיין איך הוא הופך את המבוכים המצויירים למבוך של ממש שאפשר ללכת בו לאיבוד. לפני 8 שנים החל, בעזרת אשתו, להכין שרטוטים. שרטוט ועוד שרטוט, עד שנגמרה לו המחברת. אחרי עשרות נסיונות הוא הצליח. המבוך שתמיד חלם לבנות היה לנגד עיניו על הדף.
בולקא יצא אל חלקת האדמה שלו במושב והחל לנטוע שיחי פיקוס. 3,500 שתילים ננטעו בדיוק מירבי, בדיוק לפי השרטוט. בחג הסוכות האחרון, 7 שנים אחרי שנטע את השתיל הראשון, פתח בולקא את המבוך הטבעי הגדול בישראל.
"מבוך בעמק", זה השם שנתן לחלום שלו ועכשיו הוא מזמין את המבקרים לצעוד בתוך 2 קילומטרים של שבילים מפותלים המשתרעים על פני 8 דונמים.
קהל היעד הטבעי והעיקרי אליו פונה המבוך הוא ילדים, אך גם מבוגרים יכולים להינות ממנו. במיוחד כאלה שלא מחפשים אתגר ניווטי אמיתי, ומוכנים להתבלבל קצת, ללכת סביב הזנב, או לחפש את עצמם. בדיוק כמו בחיים האמיתיים.
"מבוך בעמק", מושב שדה-יעקב. שעות פעילות: 09:30 ועד חשיכה, בימי שישי וערבי חג עד 14:00, בשבתות סגור. מחיר: 28 שקל למבוגר, ילדים עד גיל 6 - ללא תשלום. פרטים בטלפון :04-9830255.
הידעת?