בקרוב: קרן שתשקיע רק בקרנות גידור שבניהול נשים

"דה ביזנס" מדווח כי הקרן, פומגראנאט קפיטל, איתרה 250 מנהלות של קרנות גידור ברחבי העולם, והשיגה מימון ממשפחת ספרא ממונקו ומהבנק הפרטי פורטרס

סוכנויות הידיעות פורסם: 12.11.06, 12:12

בקרוב תושק הקרן הראשונה שתשקיע אך ורק בקרנות גידור המנוהלות על ידי נשים, בעקבות מחקר הטוען כי ביצועיהן של קרנות אלו טובים יותר מאשר של קרנות המנוהלות על ידי גברים. כך דיווח העיתון הבריטי "דה ביזנס".

 

לדברי העיתון, הקרן פומגראנאט קפיטל (Pomegranate), שבראשה עומדת סוזן סולובאי, איתרה 250 מנהלות של קרנות גידור ברחבי העולם, והשיגה תמיכה ממשפחת ספרא ממונקו ומהבנק הפרטי פורטרס. סולובאי נמצאת כיום במסע שיווקי להשגת משקיעים נוספים.

 

לדברי העיתון, סולובאי הזמינה מחקר אקדמי רחב שיבדוק את ביצועיהן של קרנות גידור המנוהלות על ידי נשים, והיא טוענת כי המחקר הראה שמנהלות של קרנות גידור משיגות באופן עקבי ביצועים טובים יותר מאשר מנהלים גברים.

 

לטענתה, המחקר הראה כי קרנות גידור שמנוהלות על ידי גברים נוטות "לירות מהמותן", ולהשיג החזרים טובים בשנה אחת וגרועים בשנה הבאה. לדבריה, המחקר הכמותני והאיכותני שבוצע במשך שנים הראה שמנהלות קרנות גידור משיגות צמיחה ארוכת טווח ועקבית יותר עם פחות תנודות קיצוניות מאשר מנהלים.

 

עם זאת, אומרת סולובאי כי המחקר הראה שנשים צריכות להיאבק יותר כדי להשיג רמות מימון דומות לאלו שמשיגים גברים. אחד המשקיעים הפוטנציאלים אמר לעיתון כי "מה שהיא מנסה לעשות זה להשיק עסק שמרוויח מחוסר היעילות הזאת בשוק. היא חשה שהיא יכולה להרכיב קרן של מנהלות מצטיינות שלא מקבלות מספיק השקעות ולבנות מוצר מצליח על בסיס המחקר".

 

קרן גידור (HEDGE FUND) היא גוף שמגייס כספים מהציבור ומשקיע אותם, במטרה להרוויח ולקבל עליהם תשואה. הייחוד של קרנות הגידור הוא בכך שהן נוטות להשקיע את הכספים באפיקים שמעלים את רמת הרווח האפשרי, אולם מאידך גם כרוך בהם סיכון רב.