בלייר יקרא: לרתום את איראן וסוריה לתהליך השלום

בנאומו השנתי בנושא מדיניות החוץ של בריטניה צפוי טוני בלייר לקרוא לקהילה הבינלאומית לנסות לשתף את איראן וסוריה במאמצים לקידום השלום במזרח התיכון ואף למיגור האלימות בעיראק. בלייר צפוי גם להגן על יחסיו הקרובים עם הממשל האמריקני ועל החברות באיחוד האירופי

סוכנויות הידיעות פורסם: 13.11.06, 02:43

ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, יישא היום (ב') את נאומו השנתי בנושא מדיניות החוץ של ארצו. בנאום צפוי בלייר לקרוא לקהילה הבינלאומית לפעול בניסיון לשתף את איראן וסוריה במאמצים לקידום השלום במזרח התיכון ולמיגור האלימות בעיראק.

 

דוברת מטעמו של בלייר מסרה כי בנאום יטען המנהיג הבריטי כי חשוב שהאסטרטגיה בכל הנוגע למזרח התיכון תכלול הבהרות לדמשק וטהרן, באשר לאופן שבו הן יכולות לתרום לאזור. זאת תוך כדי שילוב אזהרות מהשלכות פעילותן נגד השלום. יצוין כי נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, אינו שותף לנכונותו של בלייר לפעול בנושא העיראקי תוך שיתוף סוריה ואיראן.

 

בלייר צפוי להגן בנאומו גם על יחסיה הקרובים של בריטניה עם ארצות הברית. "השותפות שלנו עם אמריקה וחברותנו באיחוד האירופי הן בדיוק מה שמתאים לבריטניה", יאמר בלייר, לפי קטעים מהנאום שפרסמה לשכתו.

 

"מסיבה זו, אנטי-אמריקניות או אירו-סקפטיות אינן רק מטופשות - הן הדרך הבטוחה ביותר להריסת האינטרס הלאומי האמיתי שלנו. כשאנשים אומרים 'אנו מעוניינים במדיניות חוץ בריטית', אני משיב - כמובן שאנחנו מעוניינים - אך בעולם כיום, מדיניות חוץ המבוססת על בריתות חזקות היא המדיניות ה'בריטית' היחידה שפועלת", יאמר בלייר.

 

בלייר צפוי להקדיש חלק מנאומו לעיראק. מקטעי הנאום שפורסמו עולה כי יטען שהעימות בעיראק חשוב לשלום במזרח התיכון. בריטניה שלחה לעיראק את המספר הגדול ביותר של חיילים, מלבד ארצות הברית. מניין ההרוגים הבריטים במדינה עלה אתמול ל-125, לאחר שארבעה חיילים בריטים נהרגו בלחימה בדרום.