מי שעשוי לחזור בעקבות המצב החדש הוא הנריק לארסון הותיק. השבדי סיים בדיוק את העונה בהלסינגבורג ואמור לצאת לחופשת חורף ארוכה. בברצלונה ינסו לשכנע את החלוץ שמכיר את העיר, את האווירה ובעיקר - את סגנון המשחק של המאמן פרנק רייקארד, לחזור למדים של ברצלונה בהקדם האפשרי. את הנשיא ז'ואן לאפורטה השמועות לא מעניינות והוא הודיע: "לא נחתים אף שחקן בינואר".

מסי הפצוע יורד מהמגרש. מכה נוספת לבארסה (צילום: איי פי)
לצד החדשות הלא מעודדות מגזרת מסי, בארסה יכולה לחזור לחייך יחד עם רונאלדיניו, שחזר להיות רונאלדיניו המוכר והטוב, והוליך לניצחון עם צמד גדול - בנגיחה ובכדור חופשי אופייני לחיבורים. "אני כל הזמן שתקתי ונתתי לאנשים לדבר מסביב לא מעט שטויות. אני שוב שמח ומחייך כי עבדתי קשה והאמנתי שאחזור לכושר. זה רק עניין של מנטליות ורצון להצליח", אמר בסיום 'רוני' המחוייך.
פרנק רייקארד, מאמן אלופת אירופה, לא יודע כבר מה לעשות מול קללת הפציעות: "זה מעציב אותי כל פעם מחדש לראות שחקנים שלא יכולים לעשות את העבודה שלהם בגלל פציעות שרודפות אותנו". מצד שני, ההולנדי גם ראה את הצד החיובי בליל אמש: "קיבלנו חזרה את רונאלדיניו המוכר. הוא הכריע את המשחק, יש לו מנטליות מדהימה שהחזיר אותו למצב הזה, למרות כל מה שעבר".

רונאלדיניו מול מיליטו, בניצחון על סראגוסה (צילום: רויטרס)
רייקארד גם סיכם: "ההרחקה הלא מוצדקת של טיאגו מוטה רבע שעה לסיום דווקא פגעה בסראגוסה. הם איבדו את הריכוז מכל מה שקרה ואנחנו הצלחנו לכבוש פעמיים". אגב, מי שגרם להרחקה הוא הקוון רפא גררו, שהיה מעורב גם לפני עשור בתקרית במשחק בין ברצלונה לסראגוסה, אז העניק לקבוצה מחבל אראגון, באופן לא מוצדק, פנדל והרחקה של שחקן בארסה.
המארקה קורא לרוד 'ואן ניסטלגול'
החדשות הרבות שהותיר המשחק בקאמפ נואו דחקו מעט את הרביעייה הגדולה של רוד ואן ניסטלרוי ב-1:4 של ריאל מדריד על אוסאסונה. החלוץ ההולנדי הודה בסיום: "זה היה משחק מושלם. לפני שנתיים גם כבשתי ארבעה שערים, בפעם היחידה בקריירה עד כה, במשחק עם מנצ'סטר יונייטד בליגת האלופות מול ספרטה פראג, אבל הפעם זה היה שונה".
רוד ואן ניסטלרוי חוגג, אתמול נגד אוסאסונה (צילום: רויטרס)
"זה היה משחק בקצב גבוה, שהזכיר לי את המשחקים בפרמיירליג. זה היה אחד המשחקים המוזרים בקריירה שלי, כי היו לנו ארבע או חמש הזדמנויות וכולן הסתיימו בשערים", סיכם ואן ניסטלרוי, שב'מארקה' ממדריד כבר נקרא: "ואן ניסטלגול".
גם פאביו קאפלו מרוצה אחרי ששוב קבוצתו יצאה מהר מ'מיני משבר', לאחר ההפסד הביתי לסלטה ויגו בשבוע שעבר: "אהבתי את הלחימה של השחקנים. הגענו למגרש מאוד קשה מול יריבה אגרסיבית ועשינו את העבודה כמו שצריך".
גם בסביליה מרוצים, למרות איבוד המקום הראשון לטובת ברצלונה, אחרי ה-0:0 בחוץ מול ראסינג סנטאנדר. "לפחות צברנו נקודה למאזן גם במשחק גרוע שלנו", אמר בסיום המאמן חואנדה ראמוס, שראה את קבוצתו מאריכה לשבעה את רצף המשחקים ללא הפסד.