מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר שוב הפתיע בעוצמת ירידות המחירים. המדד ירד ב-0.7% לאחר שבספטמבר כבר ירד המדד ב-0.9%. הירידה במדד אוקטובר היא הגדולה ביותר מאז קום המדינה.
המדד משקף את הירידה שנמשכה בחודש החולף בשער הדולר מול השקל ומהירידה במחירי הדלקים.
המדד בנקודות ירד ל-103.1 נקודות, והאינפלציה בעשרת החודשים הראשונים של השנה מסתכמת ב-0.1% בלבד. בשנה החולפת היתה האינפלציה שלילית בשיעור של 0.2%-. על פי נתוני המדד ביולי - אוקטובר נמצא המשק עמוק בתוך אינפלציה שלילית של 3.1% לשנה.
הסעיפים שהובילו את ירידת המדד באוקטובר הם - תחבורה ותקשורת (1.9%-), דיור (1.8%-), אחזקת דירה (1%-). לעומתם התייקרו בחודש שעבר ההלבשה וההנעלה, (עלייה של 3.6%) ומחירי הירקות והפירות, שהתייקרו ב-2.5%.
מחירי הדלק למכוניות הוזלו ב-8%, הנפט והסולר להזססקה הוזלו ב-15%. מחירי הדירות ושכר הדירה הוזלו ב-2.1% בזכות היחלשות הדולר, שהוזילה גם את מחירי הנופש וההבראה ב-4.5%.
גם המדדים הבאים, נובמבר ודצמבר צפויים להיות נמוכים ויביאו את האינפלציה בשנת 2006 לשיעור נמוך מ-1%. מדובר בקצב נמוך מרצפת יעד האינפלציה שקבעה הממשלה, שנע בין 1% ל-3%.
עקב המדד השלילי באוקטובר צפוי ככל הנראה שהנגיד יהפחית את הריבית במשק בעוד 0.25% כך שתעמוד בחודש דצמבר על 5%. כזכור הפחית הנגיד את הריבית בחודש שעבר גם כן ב-0.25%.